Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi 8 Kalecisi

Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi 8 Kalecisi
GİRİŞ

Dünyanın en iyi kalecileri arasında pek çok farklı ülkeden farklı isimler mevcuttur. Ancak dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kalecileri dendiği zaman akla belirli isimler gelir.

Gianluigi Buffon Kimdir?

Gianluigi Buffon, dünyanın en iyi kalecileri arasında 1. Sırada olduğu bilinen Juventus takımının kaleciliğini yapan dünyada ünlü isimlerden biridir. 43 yaşında olan ve 2001 yılında dünyanın en pahalı kaleci transferinin gerçekleştiği kişi olarak da zihinlere kazınmıştır.

Peter Schmeichel Kimdir?

Manchester United takımının kalecisi olarak bilinen ve takıma hem Premier Lig hem de Şampiyonlar Ligi kupalarını kazandırması ile tanınan, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kalecileri arasında 2. Sırada olan kalecidir. Peter Schmeichel, 1992 yılında Danimarka Milli Takımında oynarken kazanmış olduğu Avrupa Şampiyonası ile tanınmıştır.

Fabien Barthez Kimdir?

Fransız Fabien Barthez’i dünyaca ünlü kaleciler arasında olmasını sağlayan performansı, 1992 yılında Marsilya takımında oynarken yaşanmıştır. Bu zaferin ardından 1998 ve 2000 yıllarında Dünya Kupası ve EURO 2000’i takımı ile kazanması sayesinde hem Fransa’nın en iyi kalecisi olarak anılmaya başlamış hem de ismini dünyanın en iyi kalecileri arasına yazdırmayı başarmıştır.

Cláudio Taffarel Kimdir?

Cláudio Taffarel’in dünya tarafından tanınması 1994 yılında Brazilya’da oynarken Dünya Kupasını kazanmalarından sonra gerçekleşmiştir. Bununla beraber, 1999- 2000 yıllarında Galatasaray tarafından kazanılan UEFA kupasında da büyük bir başarı elde etmiştir.

Edwin van der Sar Kimdir?

Edwin van der Sar’ın dünyaca ünlü kaleciler arasına girebilmesi, Manchester United takımında oynadığı zamanlarda bulunduğu maçlar sayesinde gerçekleşmiştir. Manchester United ile beraber Ajax ve Juventus gibi takımlarda da ismini duyuran ve bulunduğu maçlarda güzel başarılar yakalayan kaleci, hala en başarılı kaleciler arasındadır.

Victor Valdes Kimdir?

İspanya’nın ünlü kalecilerinden olan Victor Valdes, Barcelona takımının kalesinde 12 yıldır beklemekte ve kaleye girmek üzere olan golleri engellemekte yakaladığı büyük başarı ile anılır.

Volkan Demirel Kimdir?

Fenerbahçe’nin en ünlü kalecisi olarak bilinen Volkan Demirel, yıllarca oynamış olduğu Fenerbahçe’nin kalesinde en büyük performanslarını sergilemiş ve şu an dünyanın en iyi kalecileri arasında anılmasını bu zamanlar sayesinde kazanmıştır.

Oliver Kahn Kimdir?

Alman Oliver Kahn’ın kaleci olarak kariyerinde özellikle 2000’li yıllarda oldukça güzel bir yükseliş gerçekleşmiştir. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kalecileri arasına ismini kalıcı bir şekilde Bayern Münih takımı ile yazdırmış olan Oliver Kahn, çılgın atan olarak da hala hatırlanmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER