Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi 8 Teknik Direktörü

Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi 8 Teknik Direktörü
GİRİŞ

Dünyanın en iyi teknik direktörü listesinde yer alan teknik direktör isimleri çalıştırdıkları kulüplere kazandırdıkları başarı ile tanınır.

En iyi teknik direktörü unvanını çalışmalarını yürüttüğü kulüplerde aldıkları başarı ile belirlenir. Listede yer alan teknik direktörler çalışmalarını yürüttükleri kulüpler ve kazandıkları başarı ile ön plana çıkar.

Alex Ferguson:

Alex Ferguson teknik direktörü başarılı olarak seçilmiştir. Alex Ferguson dünyanın en iyi teknik direktörü sıralamasında ilk olarak yer alır. Manchester United takımının teknik direktörü olarak bilinir. Takımda yaklaşık 27 yıldır görev yapar. Yaptığı görev boyunca birçok başarı elde etmiştir.

Rinus Michels:

Rinus Michels teknik direktörü ikinci sırada yer alır. Dünyanın en iyi teknik direktörü sıralaması içerisinde yer alır. Rinus Michels "General" lakabına sahiptir. Avrupa Şampiyonu ligini kazanarak büyük bir başarı elde etmiştir.

Johan Cruyff:

Johan Cruyff dünyanın en iyi teknik direktörü olarak üçüncü sırada yer alır. Ajax ve Barcelona takımlarında teknik direktörlüğü yapmıştır. Johan Cruyff teknik direktörü "total" futbol için önemli isimdir. En iyi teknik direktörü listesinde üçüncü sırada yer alarak birçok başarıyı yakalamıştır.

Bill Shankly:

Bill Shankly Liverpool takımının teknik direktörlüğünü yapmıştır. Dünyanın en iyi teknik direktörü listesinde dördüncü sırada konumlanır. Liverpool takımına birçok başarı kazandırmıştır. Liverpool takımına yapmış olduğu teknik direktörlüğü bilinir.

Pep Guardiola:

Pep Guardiola ilk olarak Manchester City takımının teknik direktörlüğünü yürütmüştür. Daha sonrasında Barcelona takımının teknik direktörlüğünü yapmıştır. Günümüzde hala teknik direktörlük yapan nadir isimlerden bir tanesidir. Dünyanın en iyi teknik direktörü arasında beşinci sırada yer alır.

Arrigo Sacchi:

Arrigo Sacchi teknik direktörü şampiyon kulüplere ait kupayı kazanmıştır. Şampiyon kulüpler adı altında 2 kere kupa almıştır. Arrigo Sacchi en iyi teknik direktör olarak altıncı sırada bulunur. Şampiyon kulüpler yarışması kapsamında çok fazla başarı elde etmiştir.

Matt Busby:

Matt Busby teknik direktörü en iyi teknik direktör olarak yedinci sırada bulunur. Manchester United takımını en uzun süre çalıştıran teknik direktör olarak isimlendirilir. Matt Busby Manchester United takımının teknik direktörlüğünü uzun süre yapmıştır. Takımla birlikte bütünleşen Matt Busby yaptıkları başarılar ile listede yedinci sırada konumlanır.

Helenio Herrera:

Helenio Herrera en iyi teknik direktör sıralamasında sekizinci sırada konumlanır. Fransız teknik direktördür. Teknik direktörlüğünü yürüttüğü İnter kulübüne iki kere üst üste Avrupa Şampiyon kupasını kazandırmıştır. İnter takımı ile birçok başarı kazanmıştır. Dünyanın en iyi teknik direktörü olarak sekizinci sırada bulunur.

KAYNAK: UŞAK HABER