Futbola Yatırım Yapan 8 İş Adamı

Futbola Yatırım Yapan 8 İş Adamı
GİRİŞ

Futbola destek çıkan iş adamları vardır. Sahip olduğu sermaye ile futbola katkı sunan iş adamları takımların başkanlığını yürütür.

Futbola yatırım yapan iş adamı listesinde yer alan isimler sahip olduğu sermaye ile sağladıkları katkılar ile öne çıkmışlardır.

Şeyh Mansur:

Şeyh Mansur Manchester City takımını almıştır. Şeyh Mansur futbola yatırım yapan iş adamı olarak ilk sırada yer alır. Futbol takımı için yaptığı ilk yatırım Manchester City takımını kurmak olmuştur. Futbola yaklaşık 20 milyon dolar yatırım yapmıştır. Manchester City'den başka Girona, New York City, Melbourne City, Mumbai City, Montevideo City Torque ve Yokohoma F. Marinos gibi kulüpleri de satın almıştır.

Dietrich Mateschitz:

Dietrich Mateschitz futbola büyük yatırımlar yapmıştır. New York City FC, Avustralya kulübü Melbourne City FC ve İspanyol Girona gibi kulüpleri bünyesine almıştır. Futbola 19,4 milyon dolar yatırım yaparak futbol kulüpleri satın almıştır.

Andrea Agnelli ve ailesi:

Andrea Agnelli en futbol kulübü olan Juventus takımını satın almıştır. Juventus takımının başkanı olma haricinde Avrupa Kulüpler Birliği’nin başkanlığını da yürütür. 13,5 milyon dolar yatırıma sahiptir.

Roman Abramovic:

Roman Abramovic iş adamı futbola olan ilgisi ile ön plana çıkar. Futbola yatırım yapan iş adamı listesinde dördüncü sırada yer alır. Chelsea takımını satın alarak başkanlığını yapmıştır.

Philip Anschutz:

Philip Anschutz Amerika Birleşik Devletleri'nde iş adamı olarak tanınır. 10 milyon dolara sahip sermayesi ile futbola da yatırım yapmıştır. Futbol haricinde petrol ve demiryolu gibi alanlara da yatırımı bulunur.

Stan Krokenke:

Stan Krokenke iş adamı 9 milyar sermayeye sahiptir. Arsenal ve MLS kulüplerini satın almıştır. Satın aldığı futbol kulüplerinin başkanlığını yürütür. Kroenke, NFL’den Los Angeles Rams gibi spor alanlarının da sahibidir. Futbol kulübü haricinde spor alanlarını da satın alarak futbola çok fazla yatırımda bulunmuştur.

Nasır el-Halifi:

Nasır el-Halifi futbola yatırım yapan en iyi iş adamı kategorisinde yedinci sırada yer alır. Katar Spor Yatırımları'nın başkanıdır. Spora ve futbola ilgisinden dolayı yatırımları bulunur. Nasır el-Halifi 8 milyar dolar sermayeye sahiptir. Katar ülkesine ait olan Tenis Federasyonu'nun da başkanlığını yapmaktadır.

Zhang Jindong:

Zhang Jindong iş adamı Çin ülkesinde yaşamaktadır. Serie A ve İnter ekiplerinin başkanlığını yapmaktadır. Futbola yatırım yapan iş adamı kategorisi içerisinde 7,6 milyar dolar ile sekizinci sırada yer alır. Birçok kulüp satın alarak futbola yatırımda bulunmuştur.

KAYNAK: UŞAK HABER