Günlük Olarak Yapılması Gereken Egzersizler Nelerdir?

Günlük Olarak Yapılması Gereken Egzersizler Nelerdir?
GİRİŞ

Günlük yapılan egzersiz hareketleri kişilerin ev ve ofis ortamında rahatlıkla yapabileceği esneme hareketlerinden oluşur.

Evde egzersiz yapmak isteyen kişiler yoga gibi egzersiz dallarını da tercih edebilir. Mat pilates de evde ve günlük olarak yapılabilecek egzersiz grupları arasındadır. Günlük egzersiz yapılması çoğu zaman tavsiye edilmez. Gün içinde hareketsiz yaşamı olan kişilerin günlük egzersiz oranlarını arttırması gerekir. Ancak hali hazırda hareketli bir yaşamı olan kişilerin vücutlarını dinlendirmeye de ihtiyacı vardır.

Nasıl Sağlıklı Olunur?

Sağlıklı olmak tek yönlü olabilecek bir unsur değildir. Günümüzde spor yapmanın moda haline gelmesi ile fit vücutların sayısı artmıştır. Ancak fit vücutların sayısı artsa da bu vücutların ne kadar sağlıklı olduğu tartışma konusudur. Sağlıklı olmak için çok yönlü hareket edilmesi ve farklı unsura da dikkat edilmesi gerekir. Bu unsurlar şu şekildedir:

  • Uyku düzeni
  • Su alımı
  • Egzersiz
  • Beslenme
  • Düşük stres seviyesi
  • Dinlenmeye vakit ayırma

Günlük egzersize ek olarak özen gösterilmesi gereken unsurlardır.

Her Egzersiz Herkes Tarafından Yapılabilir Mi?

Egzersiz yapmak herkesin evde, iş yerinde, parkta, spor salonunda ve birçok alanda daha yapabileceği bir aktivitedir. Bedenin esnemesi ve sağlıklı olabilmesi önem taşıyan bir unsurdur. İnternette ve çeşitli kaynaklarda hazır egzersiz programları sunulsa da kişilerin kendileri için en uygun olanı seçmesi gerekir. Hazır egzersiz programları yaşa, cinsiyete, kapasiteye ve diğer unsurlara bakılmadan hazırlanır. Bu durum da dezavantaj yaratabilmektedir. Dolayısı ile özelleştirilmiş program ile çalışmak son derece önemlidir.

Evde Spor Yapmak Mümkün Mü?

Evde spor yapmak mümkündür. Evde spor yapan kişiler isterler ise aletli isterler ise aletsiz spor yapabilir. Evde yapılabilecek sporlar arasında yoga, pilates ve esneme hareketleri yer alır. Vücutlarını dinamik tutmak ve dinç olmak için esneme hareketlerine önem verilmelidir. Herkes spor salonuna gitmek zorunda değildir. Eve alınabilecek spor aletleri ile de kişiler kendi spor alanlarını yaratabilir. Günlük egzersiz programı olan kişiler dış alanlarda da iç alanlarda da rahatlıkla spor yapabilir. Spor yapmak için salona gitmek ve özel aletler kullanmak zorunlu değildir.

KAYNAK: