İzmir Atatürk Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir? Kapasitesi, Özellikleri

İzmir Atatürk Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir? Kapasitesi, Özellikleri
GİRİŞ

İzmir Atatürk Stadyumu Türkiye'nin İzmir kentinde yer alır. İzmir şehrinin Konak ilçesinde bulunur.

İzmir Atatürk Stadyumuna metro ve otobüs gibi ulaşım araçlarıyla gidilir. Ulaşım için birçok aracı seçerek İzmir Atatürk Stadyumuna ulaşabilirsiniz. İzmir metrosuna binerek Evka-3 yönünden ilerleyerek Stadyum durağında inerek stadyuma ulaşabilirsiniz. Bornova bölgesinden İzmir metrosuna binerek Fahrettin Altay yönüne doğru Stadyum durağında inin. Buca bölgesinden 415 otobüsüne binerek Stadyum İstasyon durağında inerek İzmir Atatürk Stadyumu için ulaşım sağlayabilirsiniz. Stadyuma istediğiniz ulaşım aracını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir Atatürk Stadyumunun adresi:

  • Mersinli, Şehitler Cd., 35110 Konak/İzmir

İzmir Atatürk Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir? Kapasitesi, Özellikleri

İzmir Atatürk Stadyumu özellikleri kapsamında ilk husus adını Mustafa Kemal Atatürk isminden almasıdır. Stadyum 1971 senesinde açılmıştır. İzmir Atatürk Stadyumu 1971 Akdeniz Oyunları amacıyla kurulmuştur. Stadyum oldukça geniş bir büyüklüğe sahiptir. Türkiye'nin en büyük ikinci stadyumudur. Geniş ve büyük bir stadyumdur. İzmir Atatürk Stadyumu 8 bin metrekarelik alana sahiptir. Çok büyük alana sahip olduğu için birçok seyirciyi ağırlar. İzmir Atatürk Stadyumu aynı zamanda Türkiye'nin en büyük atletizm sahası olma özelliğini de taşır. On kulvarlı koşu pistine sahiptir. Aynı zamanda en iyi 100 stadyum içerisinde yer alır. İzmir Atatürk Stadyumu Türkiye'nin en iyi stadyumundan biri olma özelliğini taşır. Geniş ve büyük olan stadyum içerisinde birçok etkinlik yapılmıştır

İzmir Atatürk Stadyumunda Yapılan Spor Etkinlikleri Nedir?

İzmir Atatürk Stadyumunda spor etkinlikleri düzenlenir. Stadyumda gerçekleştirilen ilk spor etkinliği 1971 Akdeniz Oyunları oynanmıştır. Stadyumda ilk maç 1971 senesinde gerçekleşmiştir. 1980 senesinde ise İslam Ülkeleri Spor Oyunları oynanmıştır. Altay, Karşıyaka ve İzmirspor takımlarının maçları da stadyumda yer almıştır. Türkiye takımının da maçları İzmir Atatürk Stadyumunda oynanmıştır. Birçok takımın spor etkinleri İzmir Atatürk Stadyumunda düzenlenmiştir. Stadyumda Altay ve Karşıyaka gibi takımların maçları da İzmir Atatürk Stadyumunda oynanmıştır. Birçok futbol maçı veya oyunlar İzmir Atatürk Stadyumu içerisinde yer almıştır. Stadyumun geniş ve büyüklüğünden dolayı spor oyunları da oynanır. Aynı zamanda çoğu takımında maçlarını yönetmiştir.

İzmir Atatürk Stadyumunda Kültürel Etkinlikler Nedir?

İzmir Atatürk Stadyumunda kültürel etkinlikler yapılmıştır. Stadyum içerisinde sadece futbol maçları veya spor etkinlikleri düzenlenmez. İzmir Atatürk Stadyumu içerisinde konserler de verilmiştir. Bad Boys Blue, Sandra, MFÖ, Iva Zanicchi ve Grup Gündoğarken müzik grubunun konserleri İzmir Atatürk Stadyumunda gerçekleşmiştir.

KAYNAK: UŞAK HABER