Kol Kası Yapmak için Hangi Hareketler Uygulanmalıdır?

Kol Kası Yapmak için Hangi Hareketler Uygulanmalıdır?
GİRİŞ

Kol kası geliştirilen hareketler birçok spor salonunda da özel fitness merkezlerinde de aynıdır. Belirli aletler ile yapılabilen bu hareketler kaslara göre belirlenir.

Üst kol kasları da dahil olmak üzere tüm kasların gelişim süreçleri farklıdır. Kasların harekete geçebilmesi ve en doğru yöntemler ile geliştirilebilmesi için düzenli uygulama yapılmalıdır. Kol kası geliştirmek için yapılan hareketler günümüzde spor salonlarındaki aletler ile daha rahat kontrol edilebilir. Kol kası gelişimini destekleyen bazı hareketler şunlardır:

  • Barbell biceps curl
  • Dumbell preacher curl
  • Dumbbell hammer curl
  • Incline dumbbell press
  • Dumbbell concentraction curl
  • Reverse grip biceps curl
  • Alternatif dumbbell curl

Barbell Biceps Curl

Barbel biceps curl ile kas gelişimi genellikle düz barlar ile sağlanır. Belirli tekrarlar ve düzenli arttırılan ağırlık oranları ile kas gelişimi desteklenir. Kas gelişimini destekleyen ve ön kol kaslarının iyileştirilmesine yönelik olan hareketlerden biridir. Kol kası geliştirmek için uygulanan bu hareketin güvenli şartlarda yapılması önem taşır.

Dumbbell Hammer Curl

Dumbbell hammer curl ile kas büyütmek en sık yapılan hareketler arasında yer alır. Ön kol kaslarını geliştirmek için uygulanan bu hareketin ağırlık ile yapılması önerilir. Brachiradialis adlı kasın gelişmesini sağlayan bu hareketler ile kol kası yapılabilir.

Incline Dumbbell Press

Kol kasının kütlesini arttırmak için uygulanan hareketlerden biri de inçline dumbbell press hareketidir. Bu hareket belirli bir alet ile yapılır ve kasların kütlesini artırmayı hedefler. Kol kasları zaten vücutta var olan bir bölgedir. Bu bölgenin iyileştirilmesi ve oranının arttırılması için spor ile desteklemek gerekir.

Reverse Grip Biceps Curl

Reverse grip ile kas gelişimi yaşanması mümkündür. Ancak hiçbir kol hareketinin tek başına uygulanmaması ve çeşitliliğe önem verilmesi önerilir. Kol kası geliştirmek için yapılan hareketlerden en iyi verimi alabilmek için düzenli egzersiz yapmak ve ağırlık oranlarına dikkat etmek önemlidir. Herkes kendi ağırlığını, sağlık durumunu ve diğer unsurları göz önünde bulundurarak kaldırabileceği maksimum ağırlığa karar verebilir. Maksimum ağırlık kişinin kilosuna ve kuvvetine göre belirlenir.

KAYNAK: