NBA Tarihine Damga Vurmuş En İyi 6 Skorer Oyuncu

NBA Tarihine Damga Vurmuş En İyi 6 Skorer Oyuncu
GİRİŞ

NBA basketbol takımının tarihine damga vurmuş ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala kendilerini başarıları ile hatırlatan birçok basketbolcu vardır.

NBA tarihine damga vurmuş en iyi skorer oyuncuları sıralamasının başında tabii ki Kobe Bryant gelmektedir.

Kobe Bryant Kimdir?

Black Mamba lakabına sahip ve NBA takımları arasında Los Angeles Lakers takımında oynamış olan Kobe Bryant, Wilt Chamberlain'in 4 yıllık toplam sayı rekorunu kırması ile tanınmıştır. Bu tanınma ile beraber büyük bir şöhret kazanmış, başarılı bir oyuncu olması ile de şöhreti sürekli artmıştır.

Tim Duncan Kimdir?

Eski profesyonel basketbol oyuncuları arasında olan Tim Duncan, kariyer hayatı boyunca 5 kez NBA Şampiyonluğu, 2 kez NBA MVP, 3 kez NBA Finalleri MVP ve 1 kez NBA Yılın Çaylağı Ödülü başarılarını kazanmıştır. İsmini NBA tarihine damga vurmuş en iyi skorer oyuncuları arasına 2. Sırada yazdırmış olan Tim Duncan, ayrıca basketbol hayatı boyunca 15 kez NBA All-Star kadrosuna alınmıştır.

Kevin Garnett Kimdir?

Liseden doğrudan NBA takımına alınan kişiler arasında yer alan Kevin Garnett, Shaquille O'neal Karl Malone ve Jerry West'e ait NBA rekorunu kırması sayesinde tanınmıştır. Bunların yanında 9 kez NBA All Star takımına seçilmeyi de başarmıştır.

Allen Iverson Kimdir?

The Answer” lakabına sahip olan eski NBA basketbol oyuncusu Allen Iverson, tam dört kez NBA sayı kralı olmuş olması ile beraber NBA tarihine damga vurmuş isimler arasında yer alır. 1000 üzerinde NBA basketbol maçı yapmış, yaptığı bu maçların yarısından fazlasının kazanılmasını da kendi başına sağlamıştır.

Jason Kidd Kimdir?

2013 yılına kadar NBA takımlarında oynamış olan Jason Kidd, 2013 yılından sonra Dallas Mavericks takımının koçluğunu bırakmıştır. Phoenix, New Jersey ve Dallas takımlarında sezon ve playy of ile toplamda 1500 üzerinde basketbol maçında oynamıştır. NBA tarihinin en çok asist yapan 3. oyuncusu olan oyuncu, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri ile olimpiyatlara girmiş ve basketbol dalında 6 altın madalya kazanmıştır.

Bob McAdoo Kimdir?

NBA en iyi oyuncuları arasında 6. Sırada yer alan Bob McAdoo, 21 yıllık profesyonel basketbol hayatının yarısından fazlasını NBA takımlarında geçirmiştir. NBA tarihine damga vurmuş en iyi skorer oyuncuları arasında yer alan Mcadoo, 1975 yılında yılın en değerli oyuncusu seçilmesinin ardından bir süre sonra, 1986 yılında da basketbol kariyerini noktalamıştır.

KAYNAK: UŞAK HABER