NBA Tarihinin Kısa Boylu En İyi Oyuncuları

NBA Tarihinin Kısa Boylu En İyi Oyuncuları
GİRİŞ

NBA takımları, herkes tarafından bilindiği üzere basketbol takımlarının mevcut olduğu bir ligde oynarlar.

Basketbol dendiği zaman da akla ilk olarak uzun boylu oyuncular gelmektedir. Ancak bu duruma istisna olarak bazı kısa boylu kişiler de mevcuttur ve bu kısa boylu profesyonel basketbol oyuncuları isimlerini NBA tarihinin kısa boylu en iyi oyuncuları arasına yazdırmayı başarmışlardır.

Muggsy Bogues Kimdir?

NBA tarihinin en kısa boylu oyuncusu olarak bilinen Muggsy Bogues, 1987 ile 2001 yılları arasında Charlotte Hornets ve Golden State Warriors gibi farklı takımlarda oynayarak büyük başarılar elde etmeyi başarmıştır. Listenin en başında adı olan Muggsy Bogues, hem çaylak hem de profesyonel ligde adını duyurmuş isimler arasında yer alır.

Earl Boykins Kimdir?

NBA tarihinin kısa boylu basketbol oyuncuları listesinin 2. Sırasında 1,65 cm boyu ile yer alan Earl Boykins, basketbol için boya ihtiyaç olmadığını birçok isme kanıtlamış bir isimdir. NBA takımlarının 11’inde oynamış, basketbol kariyeri boyunca play off maçları hariç 652 maça çıkmıştır.

Spud Webb Kimdir?

1.70 boyunda olan ve ismi NBA tarihinin kısa boylu en iyi oyuncuları arasında 3. Olarak anılan isim Spud Webb’dir. 1985- 1998 yılları arasında aktif olarak basketbol kariyerini yaratmış, Atlanta Hawks takımına serbest atışları ile büyük başarıların gelmesini sağlamıştır.

Charlie Criss Kimdir?

Oyun kurucu olarak NBA'in farklı takımlarında görev yapmış olan Charlie Criss, sahip olduğu 1.73 cm boyu ile Atlanta Hawks ve Milwaukee Bucks gibi takımlarda oynamıştır. Oynadığı 1975-1985 yıllarının en kısa oyuncusu olarak anılmıştır.

Calvin Murphy Kimdir?

Houston Rockets takımında oynamış olan Calvin Murphy, takımın en yetenekli isimleri arasında yer almıştır. 1970-1983 yılları arasında kariyerini yapmış olan 1,75 boyuna sahip Calvin Murphy, 1979 yılında NBA All star olarak seçilmiştir.

Isaiah Thomas Kimdir?

2011’de NBA’e katılan ve basketbola başlayan Isaiah Thomas, günümüzde 1.73 boyunda olan ve tarihin en iyi kısa boylu basketbol oyuncuları arasında yer alan isimlerden biridir. Şu an Denver Nuggets takımında oynayan ve kariyerinde 283 maça çıkmış olan Isaiah Thomas, çıktığı maçlarda güzel başarılar yakalamıştır.

Nate Robinson Kimdir?

8 farklı NBA takımında oynamış olan Nate Robinson, sahip olduğu 1,75 cm boy ile NBA tarihinin kısa boylu en iyi oyuncuları arasında yer almaktadır. Play off hariç 338 maça çıkmış olan Robinson, 2015 yılında basketbol kariyerini noktalamıştır.

KAYNAK: UŞAK HABER