NEF Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir? Kapasitesi, Özellikleri

NEF Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir? Kapasitesi, Özellikleri
GİRİŞ

NEF Stadyumu Türkiye'nin İstanbul kentinde yer alır. İstanbul şehrinde Sarıyer ilçesinde yer alır. NEF Stadyumu Sarıyer ilçesinin Huzur mahallesinde konumunda bulunur.

Stadyumun batı kısmında Cendere, kuzeyinde Ayazağa, güneyinde ise Seyrantepe bölgesi bulunur. TEM otoyolunun hemen yanında bulunur. NEF Stadyumu için metro ve otobüs kullanarak ulaşabilirsiniz. Metro olarak M2 metrosuna binmelisiniz. M2 metrosuna binerek Sanayi durağında inerek aktarma yapmalısınız. Sanayi durağında indikten sonra Seyrantepe durağına giden metroya binmelisiniz. Otobüs olarak 36L ve 49Z aracına binmeniz gereklidir. NEF stadyumunun yer aldığı durak Seyrantepe durağıdır. NEF stadyumunun adresi:

  • Huzur Mh., Metin Oktay Caddesi, 34396 Sarıyer/İstanbul

NEF Stadyumunun Özellikleri Nedir?

NEF Stadyumunun özellikleri içerisinde ilk sırada Galatasaray takımına ait stadyumdur. Nef Stadyumunun bir diğer ismi Ali Sami Yen Spor Kompleksidir. Galatasaray takımına ait olan spor için kullanılan stadyumdur. NEF Stadyumu Galatasaray takımının birçok maçlarına ev sahipliği yapmıştır. Türkiye'nin C90 görüş acısını taşıyan ilk stadyumudur. Stadyumun büyüklüğü ile 52.280 adet seyirci koltuğu bulunur. Geniş ve büyük alana sahip olmasıyla birlikte Türkiye'nin en büyük ikinci stadyumudur. NEF Stadyumu 2011 yılında açılmıştır. Stadyumda 198 adet loca vardır. VIP koltuk olarak 4500 adet vardır. Stadyumda futbol maçları dışında konser gibi çeşitli etkinlikler de düzenlenir. NEF Stadyumu geniş bir kapasiteye sahiptir. Birçok kişiyi ağırlar.

NEF Stadyum Hangi Alanlarda Kullanılır?

NEF Stadyumunun kullandığı alanlar çok sayıdadır. NEF Stadyumu sadece maçlarda kullanılmamıştır. Maç dışında da birçok etkinlikler yapılmıştır. NEF Stadyumu içerisinde çok sayıda konserler de verilmiştir. Stadyumda ilk konser 2011 senesinde Bon Jovi tarafından gerçekleşmiştir. Stadyumun ilk konseridir. 2015 yılında da Galatasaray takımının 20. şampiyonluğu için eğlence programı da düzenlenmiştir. NEF Stadyumunda toplamda 7 maç oynanmıştır. En önemlisi FIFA tarafından oluşturulan 20 Yaş Altı Dünya Kupasıdır. Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası da oynanmıştır. NEF Stadyumunda birçok etkinlik yapılmıştır. Futbol haricinde konserler de düzenlenmiştir. Birçok şarkıcı NEF Stadyumunda konser vermiştir. Aynı zamanda çok sayıda önemli maçlar stadyumda gerçekleşmiştir.

NEF Stadyumun Aldığı Ödüller Nedir?

NEF Stadyumun almış olduğu ödüller vardır. 2011 senesinde Stadium Business Awards tarafından "Yılın Stadyumu" olarak seçilmiştir. ABD ülkesine ait olan Bleacher Report sitenin 2014 senesinde "Dünyadaki En İyi 100 Stadyum" olarak ödül almıştır. "Oynaması En Zor Stadyumlar" olarak ise dördüncü sırada yer alır. NEF Stadyumu birçok ödül almıştır.

KAYNAK: UŞAK HABER