Olimpiyatlar Tarihinde En Çok Altın Madalya Alan 7 Sporcu

Olimpiyatlar Tarihinde En Çok Altın Madalya Alan 7 Sporcu
GİRİŞ

Olimpiyat oyunlarında altın madalya kazanan ve başarılı olduğu alanda çok fazla altın madalya kazanmayı hak eden birçok sporcu vardır.

Farklı alanlarda ve farklı yıllarda kazandıkları altın madalyalar ile beraber isimlerini olimpiyatlar tarihinde en çok altın madalya alan sporcular arasına yazdırmayı başarabilmişlerdir.

Michael Phelps Kimdir?

Amerikali Michael Phelps, yüzme dalında toplamda 28 madalyaya sahip olan ve ismini Olimpiyatlarda en çok altın madalya alan sporcular listesinin en başında tutmayı başaran bir sporcudur. 2004- 2016 yılları arasında 23’ü altın, 3’ü gümüş ve 2’si bronz olmak üzere 28 madalya kazanmıştır.

Larisa Latınina Kimdir?

Sovyetler Birliği vatandaşı olan Larisa Latınina, Michael Phelps’ten sonra ismini olimpiyatların en çok altın madalya kazananları arasına yazdırmış olan isimdir. Larisa Latınina, dünya olimpiyatlarına ismini jimnastik alanından yazdırmış, 1956-1964 yılları arasında kazandığı 9 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalya ile listede ikinci sıradadır.

Paavo Nurmi Kimdir?

Fin atlet Paavo Nurmi, 1920-1928 yılları arasında, Atletizm alınında olimpiyatlar tarihinde en çok altın madalya alan sporcular arasına yazdırmayı başarmıştır. Finlandiya asıllı olan atlet, olimpiyatlara katıldığı tarihler arasında toplamda 9 altın ve 3 gümüş olmak üzere toplamda 12 altın madalya kazanmıştır.

Mark Spitz Kimdir?

Amerikalı yüzücü Mark Spitz, kelebek ve serbest stilli yüzmede dünya rekorları kırmış, bunlarla beraber 1968-1972 yılları arasında toplamda kazandığı 11 madalyanın 9’unu altın olarak kazanması ile ismini olimpiyatlarda en çok altın madalya kazananlar listesinde 4. Sıraya yazdırmıştır.

Carl Lewis Kimdir?

Atletizm alanında 9 altın madalyaya sahip olan Carl Lewis, Amerika Birleşik Devletleri’nden olimpiyatlara giren ve 1984-1996 yılları arasında düzenlenen olimpiyatlara katılan atlettir. 9 altın madalyası ile beraber 1 gümüş madalyaya da sahiptir.

Ole Einar Bjorndalen Kimdir?

Norveçli Ole Einar Bjorndalen, 1998-2014 yılları arasında katılmış olduğu Kış Olimpiyatları ile ismini duyurmayı başarmış bir biatlon sporcusudur. Sporcunun ismini olimpiyatlar tarihinde en çok altın madalya alan sporcular listesinin 6. Sırasında olmasını sağlayan 8 altın, 4 bronz ve 1 gümüş madalyası vardır.

Birgit Fischer Kimdir?

Alman kano sporcusu olan Birgit Fischer, Kano alanında kazanmış olduğu toplamda 8’i altın olmak üzere 12 madalya ile listede 7. Sıraya girmeyi başarmıştır. Ancak olimpiyatlar tarihinde en çok altın madalya alan sporcular listesindeki sırasını kayaklı koşu dalında Norveçli Bjørn Dæhlie ile paylaşmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER