Türk Basketbol Tarihine Damga Vuran X Oyuncu

Türk Basketbol Tarihine Damga Vuran X Oyuncu
GİRİŞ

Türk basketbol oyuncularından tarihe damga vuran ve başarılarından hala bahsettiren farklı isimler mevcuttur.

Ancak bu isimlerden bazıları Türk basketbol tarihine damga vuran oyuncular listesini oluştururlar.

Levent Topsakal Kimdir?

Eski milli basketbolcu olan Levent Topsakal, basketbol kariyerine 1977 yılında başlamıştır. İTÜ, Efes Pilsen, Fenerbahçe, Nasaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Tofaş SAS, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Ülkerspor formalarını giyerek yüzlerce maça çıkmış, bu maçların birçoğunda da büyük zaferler elde etmiştir.

Kerem Tunçeri Kimdir?

Türk Milli Basketbol takımında daha önceden oynamış olan basketbol oyuncularından biri olan Kerem Tunçeri, Galatasaray, Beşiktaş ve Anadolu Efes gibi Türk takımlarının yanında Real Madrid ve Triumph Lyubertsy gibi takımlarda da oynamıştır. Kariyeri boyunca 160 maça çıkmış, bununla beraber NBA takımlarında da oynamıştır. 2002 ve 2010 yıllarında Basketbol Şampiyonasında madalya almaya hak kazanmıştır.

İbrahim Kutluay Kimdir?

Türkiye’de en çok tanınan ve ismini genel olarak Türk basketbol tarihine damga vuran oyuncular listesinde ilk sıralara yazdıran bir isimdir. 2015 yılına kadar Fenerbahçe, Efes Pilsen, AEK, Panathinaikos, Ülkerspor, Seattle SuperSonics, Panathinaikos, Fenerbahçe Ülker, PAOK ve İTÜ takımlarında profesyonel olarak basketbol oynamış, 2015-2016 yılından sonra ise basketbolu bırakmıştır. Profesyonel basketbol hayatına nokta koymasından sonra Darüşşafaka Doğuş Basketbol takımında yönetici olarak çalışmaktadır.

Hidayet Türkoğlu Kimdir?

NBA takımlarında da oynayan ve günümüzde Türkiye’nin en başarılı basketbol oyuncuları arasında yer alan bir diğer isim Hidayet Türkoğlu’dur. Bugüne kadar Efes Pilsen, Sacramento Kings, San Antonio Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors, Phoenix Suns, Orlando Magic ve Los Angeles Clippers takımlarında farklı dönemlerde toplamda play off ile beraber 1000 üzerinde maça katılmıştır. Oynadığı maçlarda atmış olduğu sayılarla her geçen gün adını daha fazla duyurmayı başarmıştır.

Semih Erden Kimdir?

Hala profesyonel basketbol oyuncularımızdan biri olan Semih Erden, 2019 yılından beri Karşıyaka spor kulübünde oynayan basketbolcularımızdan biridir. 35 yaşında olmasına rağmen toplamda 13 takımda, oynamış olduğu NBA takımları ile beraber 200 üzerinde maçta forma giymiştir.

Cedi Osman Kimdir?

Türkiye’nin en genç basketbol sporcularından biri olan Cedi Osman, bugün NBA'in Cleveland Cavaliers takımında aktif olarak oynayan bir basketbolcudur. İsminin Türk basketbol tarihine damga vuran oyuncular listesi arasında olması, bugüne dek genç yaşına rağmen kazanmış olduğu başarılardan kaynaklanır. Cleveland Cavaliers kulübünden önce Anadolu Efes ve Pertevniyal kulüplerinde de başarı ile oynamıştır.

KAYNAK: UŞAK HABER