Türk Futbol Tarihine Damga Vurmuş 8 Oyuncu

Türk Futbol Tarihine Damga Vurmuş 8 Oyuncu
GİRİŞ

Türk futbolunun önemli isimleri geçmişten günümüze kadar başarı gösteren isimlerdir. Futbol oyuncularının yer aldığı takımlarda gösterdiği başarılar ele alınır.

Türk futbol tarihi isimleri kapsamında başarılarıyla ün kazanmış kişilerden oluşur.

Hakkı Yeten:

Hakkı Yeten futbolcu Beşiktaş takımında efsaneleşmiş bir isimdir. Beşiktaş takımında oynayarak sayısız başarıya imza atmıştır. Toplamda 17 sezon Beşiktaş takımında oynamıştır. Hakkı Yeten Türk futbol tarihi isimleri içerisinde yer alan ilk kişidir.

Metin Oktay:

Metin Oktay futbol oyuncusu Türk Futbol tarihi içerisinde ikinci sırada yer alır. Galatasaray takımında oynamıştır. Türk futbolu içerisinde en çok golü atan isim olarak bilinir. Yaklaşık 14 sezon Galatasaray takımında yer almıştır. Taçsız Kral unvanı ile bilinir.

Lefter Küçükandonyadis:

Lefter Küçükandonyadis oyuncusu Fenerbahçe takımının oyuncusudur. Ordinaryüs lakabına sahiptir. Fenerbahçe takımında 17 sezon oynamıştır. Oynadığı 42 maç içerisinde 22 gol attığı için takımın efsane isimlerinden biri olmuştur. Çok fazla futbol oyunu oynayarak aynı zamanda birçok gol atmıştır.

Can Bartu:

Can Bartu futbol oyuncusu Fenerbahçe takımında oynamıştır. Can Bartu Türk futbol tarihi isimleri çerçevesinde dördüncü sırada yer alır. Oynadığı basketbol maçında 28 sayı atmıştır. Aynı gün içinde futbol maçı da oynayarak 1 gol atmıştır. Sinyor unvanına sahiptir.

Hami Mandıralı:

Hami Mandıralı oyuncu Trabzon takımında oynamıştır. Oyuncu yaklaşık 18 sezon Trabzon maçlarında yer aldı. Hami Mandıralı "Bombacı" lakabını taşır. Futbolda frikik konusunda oldukça ünlü isimdir. Oyuncu mevki olarak frikik de en iyi olarak yer alır. Bombacı lakabı ile Türk futbol tarihinde bilinir.

Oğuz Çetin:

Oğuz Çetin futbol oyuncusu Fenerbahçe takımında yaklaşık 8 sezon oynamıştır. Futbolda orta sah konusunda oldukça başarılı isimdir. Fenerbahçe takımında uzun süre oynayarak birçok başarıya imza atmıştır. Fenerbahçe takımı ile özdeşen Oğuz Çetin takımın en iyi oyuncusudur. Futbol maçlarında gösterdiği üstün performans ile tanınır.

Şenol Güneş:

Şenol Güneş futbol oyuncusu Trabzonspor takımında yer almış bir isimdir. Türk futbol tarihinin en iyi kalecisidir. Aynı zamanda Trabzonspor takımının da en iyi kalecisidir. Türk futbol tarihi içerisinde mevki olarak en iyi kaleci unvanına sahip olmuştur.

Tanju Çolak:

Tanju Çolak en iyi forvet oyuncudur. Türk futbol tarihi isimleri içerisinde sekizinci sırada bulunur. Tanju Çolak Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarının unutulmaz isimlerinden olmuştur. Yaklaşık 5 kere üst üste gol kralı seçilmiştir. Samsunspor takımına da katkıları bulunur.

KAYNAK: UŞAK HABER