Türkiye Yüzme Şampiyonası’ndan Uşak’ın 5 özel sporcusu madalyayla döndü

Türkiye Yüzme Şampiyonası’ndan Uşak’ın 5 özel sporcusu madalyayla döndü
GİRİŞ

Geçtiğimiz gün tamamlanan Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda yarışan özel sporcular, Uşak’a madalya kazandırdı. Şampiyonadan Uşaklı sporcuların 5’i birden madalya ile döndü.

Antalya’da Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Milli takım seçme Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda Uşak fırtınası esti. 11 Aralık’ta başlayan şampiyona 13 Aralık 2023 tarihine kadar devam etti. Bu kapsamda yarışan Uşaklı özel sporcular, şampiyonadan elleri boş dönmedi.

Uşak’ın 5 sporcusunun madalya alarak döndüğü şampiyonaya ilişkin tebrik mesajları; Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nden peş peşe geldi. Sporcuları ve antrenörleri tebrik eden Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, madalya alan sporcuları duyurdu.

UŞAK GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÜÇ SPORCUYA TEBRİK

Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Emre Kuş ile çalışan Gökhan Savran; 50m, 100m ve 200m kurbağalama stilde Türkiye 1’ncisi olurken, yine Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Eymen Özdemir; 100m kurbağalama stilde Türkiye 3’üncüsü, 100m, 100m ve 400m serbest stil ile 500m kurbağalama stilde Türkiye 2’ncisi, 200m kurbağalama stilde ise Türkiye 1’ncisi oldu.

Öte yandan Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Cennet Afşar ile çalışan Fadime Yürük ise 110m ve 400m serbest stil ile 50m ve 100m sırtüstü stilde Türkiye 2’ncisi, 40m serbest stil ile 100m sırtüstü stilde ise Türkiye 1’ncisi olarak yarışı tamamladı. Gerçekleşen şampiyonadan madalya ile dönen sporcuları duyuran Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, tüm sporcuları ve antrenörlerini tebrik eden bir paylaşım gerçekleştirdi.

UŞAK BELEDİYESİ SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN İKİ SPORCUYA TEBRİK

Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nden şampiyona da dereceye gelen iki sporcuya ilişkin bir gönderi paylaştı. Gönderi de ilk sporcu için; “Şehrimiz sporcuları, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu 11/13 Aralık 2023 Antalya’da yapılan Türkiye yüzme şampiyonasında girdiği tüm stillerde 12-15 yaş kategorisinde sporcumuz Bilge Kağan Yılgın Türkiye Şampiyonu olmuştur. Bilge Kağan Yılgın 100m kurbağalama-200m karışık-100m serbest-100 m kelebek-800 m serbest400 m serbest-200m serbest stillerinde Türkiye 1. olup otizm milli takım barajlarını geçmiştir” diyen Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, diğer sporcu için ise şu ifadeleri kullanarak, sporcuları tebrik etti:

“İkinci sporcumuz Mehmet Fatih Karahan Down Sendrom kategorisinde Türkiye genelinde 22 + yaş grubunda girdiği tüm stillerde Türkiye dördüncüsü olmuştur. Mehmet Fatih Karahan Down Sendromu kategorisinde 50m, 100m, 200m serbest ve 50m kelebek Türkiye 4. olmuştur. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ederiz.”

KAYNAK: UŞAK HABER