Uşaklı Karateci Sude Kaçar Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi Temsil Edecek

Uşaklı Karateci Sude Kaçar Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi Temsil Edecek
GİRİŞ

Uşaklı karateci Sude Kaçar, Tiflis’te düzenlenecek olan Avrupa Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası katılacak. Kaçar Tiflis’ten madalya ile dönmek istiyor.

Uşaklı karateci Sude Kaçar, Avrupa Ümit, Genç, U21 Karate Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. 17 yaşındaki milli sporcu şampiyonada 66 kg kategorisinde yarışacak. Sude Kaçar, 2017 yılında karateye başladığından beri pek çok başarı elde etti.

İlk Türkiye derecesini 2018 yılında Gaziantep’te Türkiye üçüncüsü olarak yaptı. 2019 yılında Antalya’da Türkiye ikincisi oldu. Aynı yıl Balkan şampiyonasına katılarak milli sporcu ünvanını aldı. 2023 yılında Balıkesir’de düzenlenen gençler Türkiye şampiyonasında Türkiye üçüncüsü oldu. Milli takım seçmelerinde rakiplerini geride bırakarak Avrupa şampiyonası kadrosuna girdi.

sude-kacar-1.jpeg

AVRUPA ŞAMPİYONASI HEYECANI

Sude Kaçar, 9 - 11 Şubat 2024 tarihlerinde Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yapılacak olan Avrupa Ümit, Genç, U21 Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Üç gün sürecek olan şampiyonaya 49 ülkeden 1.160 sporcu katılacak. Şampiyonada 3 gün boyunca 49 ülkeyi temsilen 1.160 sporcu yarışacak. İstanbul ve İzmir'de iki kamp dönemi geçiren Milli Takım, 21 kadın ve 21 erkek olmak üzere 42 sporcu ile ülkemizi temsil edecek. Sude Kaçar, Avrupa şampiyonasında madalya kazanarak hem ülkemizi hem de Uşak’ı gururlandırmayı hedefliyor.

sude-kacar-ve-dincer-gungor.jpeg

UŞAK KARATE ÖZLEM SPOR KULÜBÜNÜN GURURU

Sude Kaçar, Uşak Karate Özlem Spor Kulübü’nün yetiştirdiği başarılı sporculardan biri. Kulüp, daha önce de Avrupa ve dünya şampiyonalarında yarışan ve dereceler alan sporcular çıkardı. Süleyman Aydemir ve Eşem Sude Tural, kulübün önceki yıllarda Avrupa şampiyonasına gönderdiği sporcular oldu. Sude Kaçar, kulübün bu yıl Avrupa şampiyonasına katılacak olan tek sporcusu. Kulüp yönetimi ve antrenörleri, Sude Kaçar’ın başarılı olacağına inanıyor.

Öte yandan Uşak Karate Özlem Spor Kulübü baş antrenörü Halit Dinçer Güngör Avrupa Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası’nda Teknik Kurul Üyesi olarak görev alacak.

KAYNAK: UŞAK HABER