Uşakspor’da galibiyet yok ceza var! Yine PFDK’ya gönderildi

Uşakspor’da galibiyet yok ceza var! Yine PFDK’ya gönderildi
GİRİŞ

Haftalardır galibiyete hasret kalan Uşakspor’da işler hiç iyi gitmiyor. Takım bir kez daha PFDK’ya sevk edildi.

TFF, Uşakspor’u ve kulüp idarecisini PFDK’ya sevk ettiğini duyurdu. Somaspor maçında usulsüz seyirci ve sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle ceza alabilirler.

Uşakspor hem maddi hem de manevi olarak ağır bir ceza ile karşı karşıya kalabilir. Kararın yarın verilmesi bekleniyor. İşte kararların gerekçeleri.

SOMASPOR MAÇINDA USULSÜZ SEYİRCİ!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Uşakspor, Somaspor ile yaptığı maçta 1-0 yenildi. Bu maçta Uşakspor’un tribünlere usulsüz seyirci aldığı iddia edildi. TFF Hukuk Müşavirliği, Uşakspor’u Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca PFDK’ya sevk etti. Bu maddeye göre, usulsüz seyirci alan kulüplere 50.000 TL ile 500.000 TL arasında para cezası verilebiliyor.

UŞAKSPOR İDARECİSİ SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKET ETTİ!

Uşakspor’un Somaspor maçında bir başka sorunu da kulüp idarecisi Osman Damar oldu. Damar, maç sırasında sportmenliğe aykırı hareket ettiği gerekçesiyle PFDK’ya sevk edildi. TFF Hukuk Müşavirliği, Damar’ı Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca 04.12.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya gönderdi. Bu maddeye göre, sportmenliğe aykırı hareket eden idarecilere 30 gün ile 180 gün arasında hak mahrumiyeti cezası verilebiliyor.

TFF Hukuk Müşavirliği, Uşakspor ve idarecisi Osman Damar’ın PFDK’ya sevk edildiğini şu şekilde açıkladı:

“UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün 03 Aralık 2023’te oynamış olduğu UŞAK SPOR A.Ş.-SOMASPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “usulsüz seyirci alınması” nedeni ile Futbol Disiplin Talimatı’nın 49 nolu maddesi gereğince PFDK’ya gönderilmesine, UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün idarecisi OSMAN DAMAR’ın aynı karşılaşmadaki “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeni ile Futbol Disiplin Talimatı’nın 36 nolu maddesi gereğince 04 Aralık 2023 itibar ile tedbirli olarak PFDK’ya gönderilmesine karar verilmiştir.”

KAYNAK: UŞAK HABER