Dolandırıcıların seçim oyunu herkesi şaşırttı: Bu mesaj gelirse sakın açmayın

Dolandırıcıların seçim oyunu herkesi şaşırttı: Bu mesaj gelirse sakın açmayın
GİRİŞ

Dolandırıcılar seçimler yaklaştıkça yeni stratejileriyle yeniden ortaya çıktılar. Dolandırıcılar, vatandaşlara e-posta ve SMS mesajları göndererek yaptıkları yeni oyun herkesi şaşırttı.

Seçim dönemi yaklaşırken, dolandırıcılar harekete geçti. Alınan bilgilere göre dolandırıcılar Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sayfalarının sahtelerini oluşturuyorlar ve vatandaşlara yanıltıcı mesajlar yolluyorlar.

Vatandaşa “Sandık yeriniz değişti” diye bilgilendirme mesajı ya da maili yollayan dolandırıcılar sahte linklerle seçmen bilgilerini çalmayı amaçlıyorlar. Peki bu durumdan kurtulmak için ne yapılmalı?

SAHTE LİNKLERE DİKKAT!

Uzmanlar uyarıyor: Sahte linklere tıklamayın. Dolandırıcılar tarafından gönderilen bu linkler zararlı yazılım içerebilir ve anında bilgisayarınızı ele geçirebilir. Ayrıca bu virüsler klavye hareketlerinizi takip ederek kişisel bilgilerinizi çalabilir. Bu yüzden doğru bilgi kaynaklarını kullanmak çok önemli. Dolandırıcılar sahte sitelere vatandaşları yönlendirerek buraya kişisel bilgilerini girmelerini istiyorlar. Dalgınlıkla bilgilerini buraya giren vatandaşlar dolandırıcıların ağına düşmüş oluyor. Tüm bilgileri kopyalanan vatandaşlar sonrasında çok önemli maddi kayıplar yaşayabiliyor.

Bu yüzden seçmen bilgilerinizi YSK’nın resmi internet sitesinden güvenilir bir şekilde kontrol edin. Bir link tıklayacaksanız o linkin tam adını kontrol etmeyi unutmayın. E-devlet ve YSK mobil uygulaması da öyle. 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi’ni arayabilirsiniz. Diğer kaynaklara güvenmeyin.

GÜVENLİK İÇİN ÖNLEMLER

YSK’dan seçmenlere önemli bir uyarı var. YSK seçmen kaydı sorgulamalarının sadece resmi kanallarla yapılmasını istiyor. Ayrıca E-posta, çağrı ya da mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Güvenliğiniz için dikkatli olun ve seçim güvenliğinizi koruyun. Bilgilerinizi güvende tutun.

Dolandırıcılık girişimlerine karşı her an tetikte olun. Resmi olmayan linklere tıklamayın. Kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Şüpheli durumlarda YSK ile hızlı bir şekilde iletişime geçin.

KAYNAK: UŞAK HABER