Huawei telefonlara Google servisleri nasıl yüklenir? İşte en basit 3 yöntem…

Huawei telefonlara Google servisleri nasıl yüklenir? İşte en basit 3 yöntem…
GİRİŞ

ABD ambargosuna takılan Huawei kendi işletim sistemine geçmişti. Ünlü marka Google hizmetlerinden vazgeçemeyenler için alternatif yöntemler sunuyor.

ABD ile Huawei arasındaki ticari anlaşmazlık nedeniyle, 2019 yılından itibaren Huawei’nin yeni çıkardığı telefon ve tabletlerde Google servisleri yer almıyor. Bu durum, Android işletim sisteminin sunduğu pek çok uygulama ve hizmetten mahrum kalan Huawei kullanıcılarını zorluyor.

Ancak, Huawei telefonlara Google servisleri yükleme yolları mevcut. Bu yolları izleyerek, Google Play Store, Gmail, YouTube, Google Haritalar gibi Google servislerini Huawei cihazlarınızda kullanabilirsiniz. İşte Huawei telefonlara Google servisleri yükleme yolları:

GSPACE YÖNTEMİ

Bu yöntem, Huawei’nin kendi uygulama mağazası olan App Gallery üzerinden indirebileceğiniz bir uygulama olan GSpace’i kullanıyor. GSpace, Huawei cihazlarınızda Google servislerine erişmenizi sağlayan bir sanal alan oluşturuyor. GSpace uygulamasını indirdikten sonra, Google hesap bilgilerinizi ve ayarlarınızı girerek, Google servislerini GSpace içindeki özel alanda yükleyip kullanabiliyorsunuz.

DUALSPACE YÖNTEMİ

Bu yöntem, bir başka sanal alan uygulaması olan DualSpace’i kullanıyor. DualSpace, cihazınızda iki farklı hesap arasında geçiş yapmanızı sağlayan bir uygulama. DualSpace uygulamasını indirdikten sonra, Google hizmetlerinin kurulumunu bekliyorsunuz. Kurulum bittikten sonra, Google Play Store ikonunu görüyorsunuz. Bu ikona tıklayarak, Google hesabınız ile giriş yapabiliyor ve Google servislerini kullanabiliyorsunuz.

GOOGLEFİER YÖNTEMİ

Bu yöntem, Google servislerini cihazınıza yüklemenizi sağlayan bir uygulama olan Googlefier’ı kullanıyor. Googlefier, Huawei cihazlarınızın yazılımını EMUI 10 sürümüne düşürerek, Google servislerini kurmanıza yardımcı oluyor. Googlefier uygulamasını indirmek için, öncelikle Windows PC’nizde Huawei HiSuite yazılımını indiriyorsunuz. Sonra, cihazınızı USB kablosu ile PC’ye bağlıyorsunuz. HiSuite yazılımında, cihazınızın model numarasını ve “Güncelle” düğmesini görüyorsunuz. Bu düğmeye tıklayarak, “Başka bir sürüme geç” seçeneğini seçiyorsunuz. Bu işlem, cihazınızın yazılımını EMUI 10 sürümüne düşürüyor.

KAYNAK: UŞAK HABER