İPhone 15 serisi eylülde tanıtılacak! İşte İPhone 15’te olması beklenen özellikler!

İPhone 15 serisi eylülde tanıtılacak! İşte İPhone 15’te olması beklenen özellikler!
GİRİŞ

Dünyanın en çok tercih edilen teknoloji marklarının başında yer alan Apple, İPhone 15 serisinin tanıtımına hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde İPhone 14 serisini sunan teknoloji devi, İPhone 15 serisi ile farklı yenilikleri kullanıcılarına sunacak.

Akıllı telefon kullanımı artık her yaştan kişi için ihtiyaç haline geldi. İnsanlar tüm işlemlerini sahip oldukları akıllı telefonlar ile gerçekleştiriyor. İş, eğitim, banka işlemleri, sağlık takipleri ve alışveriş gibi günlük olarak yapılan tüm işlemler için akıllı telefonlar ihtiyaç haline geldi.

Akıllı telefonlara olan ihtiyaçların artması ile birlikte, akıllı telefonların sunması beklenen özelliklerde artıyor. Dünya teknoloji devi Apple’da bu ihtiyacı çok iyi gören firmalar arasında yer alıyor. Apple tarafından sunulan yeni seri İPhone’lar, kullanıcıların kullanım deneyimlerinin daha yüksek seviyelere çıkmasını sağlıyor.

IPHONE 15 TANITIMINA 6 AY KALDI

Geçtiğimiz günlerde Apple, İPhone 14 serisini tanıtmıştı. Şimdilerde ise Apple, İPhone 15 serisinin tanıtımına hazırlanıyor. Apple tarafından kullanıcılara sunulacak ola İPhone 15 serinin tanıtımı, 2023 yılının eylül ayında gerçekleştirilecek. Merakla beklenen İPhone 15 serisi için birçok özelliğine dair iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle bu iddialar içerisinde İPhone 15 Pro ve İPhone 15 Pro Max’in sahip olması beklenen özellikler yer alıyor.

İŞTE BEKLENEN ON YENİ ÖZELLİK

İPhone 15 Pro modellerinde kullanıcılara sunulacak on yeni özellik gündeme geldi. Gündeme gelen on yeni özellik şu şekilde listelendi;

  • A17 Bionic işlemci: İPhone 15 Pro modellerinin TSMC tarafından 3nm üretim sürecinden geçerek daha performanslı ve verimli olan yeni nesil A17 Bionic işlemcilere sahip olması bekleniyor. Bunun yanı sıra, İPhone 15 ve İPhone 15 Plus modellerinde A16 Bionic işlemciler tercih edilecek
  • Titanyum Çerçeve: Apple Watch Ultra modeliyle birlikte ilk kez paslanmaz çelik yerine titanyum çerçeve tanıtılmıştı. İPhone 15 Pro modelinde de titanyum çerçeve kullanımı bekleniyor.
  • İnce Ekran Çerçeveleri: İPhone 15 Pro modelinde ultra ince çerçevelerin kullanılması bekleniyor.
  • USB TYPE-C Bağlantısı: İPhone 15 Pro modelinde en az USB 3.2 ya da thunderbolt 3 desteğine sahip bir USB-C bağlantı noktasının geleceği iddia ediliyor.
  • WİFİ 6E: Daha yüksek kablosuz hızlar için İPhone 15 Pro modelinde de wifi 6E desteklenecek.
  • Yüksek Ram Kapasitesi: İPhone 15 Pro modelleri arttırılmış 8 GB ram özelliğine sahip olacak. Standart modellerde ise, 6 GB ram özelliğine devam edilecek.
  • Tuş Takımı Özellikleri: İPhone 15 Pro modellerinde fiziksel tuşlar yerine İPhone 7’deki ana sayfa ya da modern macbook’larda bulunan force touch tuşunda olduğu gibi hareket hissini simüle etmek için taptic engine ile dokunsal geri bildirim oluşturulabilen tuş takımı kullanılacak.
  • Fonksiyonel Sessiz Tuşu: İPhone 15 Pro modellerinde zil sesi açıp kapatmak için artık sessize alma tuşu kullanılacak.
  • 6x Zoom: İPhone 15 Pro modellerinde 6x zoom özelliği olacak.
  • Lidar Sensör: İPhone 15 Pro modellerinde Sony tarafından geliştirilen Lidar sensörün yer alacağı da ifade ediliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER