İPhone 15 serisinin yeni özelliği! Bu telefon ile şarj sorununa son!

İPhone 15 serisinin yeni özelliği! Bu telefon ile şarj sorununa son!
GİRİŞ

Dünya genelinde en çok tercih edilen akıllı telefon markası İPhone olmaya devam ediyor. Apple, İPhone 15 serisini yeni özellikler ile kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

Dünya çapında olduğu gibi ülkemizde de akıllı telefon kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen marka Apple oluyor. IOS işletim sistemine sahip olan İPhone modelleri, kullanıcılar tarafından yıllardır tercih ediliyor. Apple, kullanıcı deneyimlerini geliştirmek adına mevcut modellerinde güncellemeler gerçekleştirirken, üst segment İPhone serilerinin üretimine de devam ediyor.

İPhone kullanıcıları bu günlerde İPhone 15 serisini merakla bekliyor. Apple tarafından piyasaya sunulacak olan İPhone 15 serisinde, kullanıcıları oldukça mutlu edecek yeni bir özellik üzerinde çalışıldığı açıklandı. Akıllı telefonlar günümüzde artık tüm işlemlerin gerçekleştirilmesi adına büyük bir öneme sahip. Bu nedenle de akıllı telefonların uzun süre dayanabilen bir bataryaya sahip olması da büyük bir önem taşıyor.

IPHONE USB-C BAĞLANTISINA GEÇİŞ YAPACAK

En son İPhone 14 serisi ile gündeme gelen Apple, İPhone 15 serisinde lightning bağlantı özelliği yerine USB-C bağlantı noktasına geçecek. Daha önce konu ile ilgili gelen haberlerde, İPhone 15 serisinin sadece mad efor İPhone programı tarafından onaylanmış olan USB-C aksesuarlarını destekleyeceği bilgisi yer almıştı. Yeni gündeme gelen özelliklere göre ise, İPhone 15 için made for İPhone sertifikalı şarj cihazlarının hızlı şarj etme performansı optimize edilecek. Bu sayede, made for İPhone desteği olmayan başka şirketlere ait USB-C kablolarının kullanılması durumunda veri aktarma hızı önemli ölçüde düşecek. Bazı kaynaklara göre ise, aksesuarın desteklenmediğine dair uyarı ekranı belirecek ve şarj kablosunun İPhone 15 serisinde kullanımına izin verilmeyecek.

IPHONE 15 SERİSİNİN ÖZELLİKLERİ

Dünya teknoloji devi Apple tarafından piyasaya sunulacak olan İPhone 15 Pro modelleri 8 GB ram özelliğine sahip olacak. Standart İPhone 15 modellerinde ise, 6 GB ram kapasitesi bulunacak. Pro modellerinde ise, LPDDR5 ram’e yükseltilecek. Pro modelleri aynı zamanda, A17 bionic ile birlikte kullanıcılara sunulacak. İPhone 15 serisinin bu özellikleri, kullanıcıların daha yüksek bir performansa daha uzun süre sahip olmasını sağlayacak.

KAYNAK: UŞAK HABER