İphone'da gizli arama açma ve telefon numarası gizleme yöntemi

İphone'da gizli arama açma ve telefon numarası gizleme yöntemi
GİRİŞ

Türkiye’de de birçok kişi tarafından kullanılan İphone cihazların bilinmeyen özellikleri kullanıcıları şaşırtmaya devam ediyor. İphone’un bu özelliğini kullanarak gizliden arama yapılabiliyor.

Dünya genelinde en çok satılan ve tercih edilen akıllı telefonlardan olan Apple’ın İphone modelleri, her yeni modelinde farklı yenilikçi tasarım ve teknik özelliklere imza atıyor. Kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıran bu özelliklerin birçoğu ise çoğu kullanıcı tarafından bilinmiyor.

İphone kullanıcılarının merak ettiği özelliklerden biri olan gizliden arama yapma işlemleri için basit birkaç adımın takip edilmesi yeterli oluyor. İphone gizli numara açma ve telefon numarası gizleme yöntemleri çok işinize yarayacak.

İPHONE GİZLİDEN ARAMA YAPMA ADIMLARI

Telefon numaranızın başkasının eline geçmesini önlemek için İphone’unuzdan bazı basit ayarlar yaparak gizliden arama yapmanız mümkündür. İphone ise kullanıcılarının numaralarını gizlemeleri için imkan sunuyor.

İphone ile gizliden arama özelliği açmak için şu adımları izlemek yeterlidir:

  • İphone ‘’Ayarlar’’ menüsüne girilir.
  • ‘’Telefon’’ ayarlarına giriş yapılır.
  • ‘’Numaramı Göster’’ seçeneği kapalı hale getirilir.

Basit birkaç adımı izleyerek numaranızı kapalı hale getirebilir ve yine aynı menü üzerinden açabilirsiniz. Bu yöntem telefon numaranızı her zaman gizleyecektir. Ancak tek seferlik gizlemek için de bazı yöntemleri deneyebilirsiniz.

NUMARA NASIL GİZLENİR?

Telefon numaranızı tek seferlik gizleyerek arama yapmak için tüm GSM operatörlerinden numara gizleme kodunu girmeniz yeterli olacaktır. Telefonunuzdan arama kısmına giriş yaptıktan sonra klavye kısmına geçiş yapın. Ardından ‘’#31#’’ kodunu yazdıktan sonra aramak istediğiniz numarayı girin. Örn: #31#05001234567

Bu kodu girerek ya da İphone’unuzdan direkt ayarlar bölümünden numaranızı gizleyerek de numaranızın karşı tarafa gösterilmeden arama yapmanız mümkündür. Ayarlar kısmından sonradan bu özelliği tekrar kapatabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER