PS4 Oyunlarını PS4 Pro’ya Aktarmak Bu Kadar Kolay

PS4 Oyunlarını PS4 Pro’ya Aktarmak Bu Kadar Kolay
GİRİŞ

Dünyaca ünlü oyun konsolu Playstation yeni çıkan oyunları ile oyun severlerin aklını başından almaya devam ediyor. Ancak PS4 oyunları PS4 Pro’ya nasıl aktarılır sorusu da oyun severler arasında sıklıkla öne çıkmaktadır.

Bilindiği gibi Playstation 4 oyunlarını PS4 Pro’da oynamak için bir aktarım yapmak gerekiyor. Ancak bu şekilde eski PS4 oyunlarını Pro’da oynamak mümkün hale gelebiliyor. Bunun için birkaç ufak işlem yapmak yeterli oluyor. Bu sayede herhangi bir uyumsuzluk ya da zorluk çıkmadan Pro’da eski cihazdaki oyunları oynamak mümkün hale gelebiliyor.

PS4 Oyunlarınız PS4 Pro’da!

Playstation 4 oyunlarını Playstation Pro’da oynamak için birkaç ufak ayar yapmak yeterli olabilmektedir. Bunun için ise doğru adımları izlemek gerekir. 2016'da satışa çıkan PS4 Pro genel olarak oyunculardan tam puan aldı. Ancak eski konsollarında bulunan oyunları aktarmak isteyen oyun severler bunun nasıl yapılacağını da öğrenmek istedi. Bunun hakkında da açıklayıcı bir yöntem yazıldı, çizildi.

Öncelikle Playstation 4’teki oyunları PS4 Pro’ya aktarmak için bir ethernet kablosuna ihtiyaç duyulacaktır. Bu ethernet kablosu sayesinde PS4’te yer alan videolar, yakalanmış görüntüler, oyunlar, ekran görüntüleri vb. her şeyi Pro’ya aktarmak mümkün olacaktır. Ethernet kablosu ile yapılacak aktarım özellikle oyun severleri çok sevindirmiş durumda. Çünkü bu büyüklükte veri dosyalarını Pro’ya aktarmak USB flaş bellek hızıyla günler alabilirdi. Ayrıca veri kaybını engellemek için önce verileri kopyalamak gerekecekti ki bu da ayrıca bir zaman gerektirecekti.

Ethernet Kablosu ile Oyunlarınızı Zaman Kaybetmeden Taşıyın

Ethernet kablosu yardımcı ile yapılacak aktarımda iki cihazın da açık olması önemlidir. Ayrıca aynı ağa bağlı olunduğundan da emin olunmalıdır. Sonra PS4 üzerinden ayarlar kısmına girmek ve sistem kısmını açmak gerekecek. Sonra karşımıza çıkan "Verileri diğer PS4 sistemine aktar” seçeneğine girmek yeterli olacaktır.

Aktarımın hemen öncesinde Pro cihazınızın ana cihaz olarak belirlenip belirlenmeyeceği sizlere sorulacaktır. Buradaki tercih ise kullanıcıya kalmıştır. Seçimi yaptıktan hemen sonra aktarım işlemi vakit kaybetmeden başlayacaktır. Aktarım tamamlandığında ise ekranda tamamlandığına dair bir sinyal gözükecektir. Sonrasında PS4 oyunları PS4 Pro’da oynamak mümkün olacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER