Samsung Hangi Ülkenin Markası?

Samsung Hangi Ülkenin Markası?
GİRİŞ

Samsung Güney Kore’ye ait teknoloji ürünlerinin üretimini yapan bir firmadır. Samsung firması 1938 yılında Lee Byung-Chul tarafından kurulmuştur.

Bu ünlü marka ile beyaz eşya ürünleri telefon ve tablet gibi akıllı cihazlar ya da masaüstü ile başlayarak Laptop'a kadar evrilen bilgisayarların üretimi sağlanıyor. Zamanla popülerleşerek dünyaya unvanı yayılmış ve çokça tercih edilen Samsung markası iletişim sektöründe ön plana çıkıyor. Büyük firmalara dev hizmeti sırasında perakende sektöründe önemli bir alana adım atarak hem finansal kuruluşlara yönelik hem de reklamcılık boyutunda önemli faaliyetlerde bulunmaya devam ediyor. Türkiye'de oldukça yaygın bir alanda bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, cep telefonu, buzdolabı, televizyon ve benzeri farklı ürünlerde karşılaşılan bu marka o kadar çok benimsenmiştir ki Türk malı olduğu dahi düşünülmüştür.

Samsung’un Kuruluş Merkezi Nerededir?

Samsung'un Merkezi Seul'de bulunuyor. Güney Kore'ye bağlı olan bu bölgede aktif olarak faaliyetlerini devam ettiriyor. Reel olarak sektörde varlığını korurken holding bünyesinde özellikle Bilgi ve iletişim teknolojileri yönünde hizmetini sunuyor. Samsung ilk üretildiğinde kardeşlerin birlikte yönettikleri bir şirket bünyesinde çalışmalarını sunmaya başlamıştı. Güney Kore'de yer alan bu fabrikada özellikle telefon üretimi ile büyük bir ivme kat edildi. Küresel çaplı piyasalara bakıldığında akıllı telefonların sevkiyatına % 10'dan daha az bir alan sunuldu.

Samsung İlk Kurulduğunda Neye Hizmet Ediyordu?

Tarihi kayıtlara bakıldığında teknolojide oldukça büyük bir ivme kaydeden Samsung şirketi ilk kurulduğunda balık, meyve ve sebze ticareti ile ilgileniyordu. Üretimdeki alan farklılaştırılarak daha da genişletildi ve teknoloji alanına giriş yapılarak farkını ortaya koyabildi. Rekabetin kuvvetli bir şekilde hissedildiği teknoloji çağında en popüler ve dev firmalar arasında yer alan Apple'a ile aynı ortamda varoluşunu sürdürüyor. Beyaz eşya ürünleri, televizyon, bilgisayar, akıllı telefon, tıp, teknoloji ürünleri ya da uzay araştırmalarında kullanılan cihazlara yönelik üretim faaliyetinde bulunuyor. Büyük çaplı firmaların, bina yönetimlerinde kullanılan akıllı cihazların, kameraların ya da uydu alıcılarının işlevli şekilde yaşam alanlarında var olabilmesi için de hizmetini sürdürmeye devam ediyor. Piyasada 102 milyar dolarlık serveti ile popüler teknoloji markaları arasında ilk 5'te yer alıyor.

Samsung Kelime Anlamı Nedir?

Samsung Güney Kore'ye bağlı Seul’da ilk defa kurulduğunda şirketin adını veren kurucu Lee Byung-Chul Bu isme özellikle seçmişti. Markanın kurulduğu andan itibaren bir yıldız gibi parlamasını istemiştir. Korece anlamı 3 yıldız olarak açıklanabilen Samsung adını vermiştir. Firmayı temsil eden bu 3 yıldız güçlü, büyük ve sınırsız kelimelerine denk geliyor. Kendi çapında küçük bir firma olarak ülke içerisinde üretim ve satış noktasına yönelirken zamanla açılarak uluslararası piyasalarda faaliyette bulunmaya başlamıştır. Yalnızca üretim değil satış yönü ile de aktif olarak günümüzde faaliyetlerini ortaya koymaya devam ediyor.

KAYNAK: UŞAK HABER