Telefon Anakart Arızası Nasıl Anlaşılır?

Telefon Anakart Arızası Nasıl Anlaşılır?
GİRİŞ

Telefon anakart arıza tespit işlemleri basit birkaç ipucu takip edilerek yapılabilir. Genelde söz konusu arızanın tespit edilmesi için cihazın profesyonel ölçüm aletleri ile kontrol edilmesi gerekmektedir.

Osiloskop ile cihazın devre şemasının yanı sıra farklı el aletlerine ihtiyaç duyulacaktır. Telefonun anakartının yanması halinde birçok farklı belirti görülecektir. Bu belirtilerin de doğru bir şekilde tespit edilerek tamir işlemlerinin yapılması gerekecektir.

Genelde telefonda görülen anakart arızalarının en büyük belirtisi ekranda ışık olmamasıdır. Buna ek olarak farklı sorunlar da görülebilir. Ancak kesin olarak anlamak için teknisyenlerin incelemesi gerekecektir. Telefon anakart arızasını anlamak için yapılacak bir takım teknik testler ile sonuç alınabilir. Arızanın tespit edilmesinin ardından telefon marka ve modeline uygun şekilde tamir yöntemlerinin uygulanması gerekecektir.

Telefon Anakart Tamir Edilir Mi?

Telefon anakart tamiri eğer çok büyük bir hasar bulunmuyorsa yapılabilir. Telefonun çalışmayan işlemcisi, anakart tamirinin yapılması ile yeniden çalışır hale gelmektedir. Ancak telefon anakartının büyük bir hasar alması halinde anakartın onarılması mümkün olmayacaktır. Bu tür durumlarda anakart değişimine başvurulması gerekebilir.

Telefonun işlemci, ram, kamera ve bellek anakart üzerindeki bağlantı noktaları aracılığıyla anakarta bağlanmaktadır. Donanım bu anakart sayesinde çalışmaktadır. Telefonun verimli ve en iyi performansta çalışması için sağlıklı bir anakarta ihtiyaç duyulur. Bu kapsamda telefon anakart arızasını anlamak için çeşitli göstergelerin takip edilmesi gerekecektir.

Telefonun Anakartı Nasıl Yanar?

Telefon anakart yanma nedenleri birçok farklı etkene bağlıdır. Özellikle cihazın sıvı ile teması en başlıca unsurlar arasında yer alıyor. Sıvı ile temas eden telefonun anakart gibi diğer birçok parçası da bu kapsamda zarar görecektir. Bu tür durumlarda telefonun bataryasının çıkarılması ve kurutma işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

Telefon anakart arızalarının bir diğer önemli nedeni ise darbe ve düşmelerdir. Yere düşme sonucu zaman zaman anakart sorunlarının ortaya çıktığı görülmektedir. Telefon her ne kadar düşme sonrasında çalışmaya devam etse de belirli arızalar verir ve ilerleyen dönemde çok daha büyük arızaların ortaya çıkmasın neden olabilir. Bu tip durumlara karşı tamir işlemlerinin hemen yapılması gerekecektir.

Anakart Tamiri Ne Kadar Tutar?

Telefon anakart fiyatları birçok etkene göre değişmektedir. Özellikle tamir edilecek telefonun marka ve modeline göre fiyatlar değişiklik gösterir. Çeşitli yöntemler ile arızanın tespit edilmesinin ardından doğru bir şekilde telefon anakart arızası anlamak ve tamir işlemlerinin yapılmasını sağlamak mümkündür.

KAYNAK: UŞAK HABER