Uşak Emniyet Müdürlüğü'nden önemli uyarı! Yeni yılda bu tuzağa sakın düşmeyin

Uşak Emniyet Müdürlüğü'nden önemli uyarı! Yeni yılda bu tuzağa sakın düşmeyin
GİRİŞ

‘’Yılbaşına özel indirim’’ vaadiyle dolandırıcıların tuzağına düşülmemesine dair Uşak Emniyet Müdürlüğü’nden kritik uyarı yapıldı. Sahte yeni yıl indirimi tuzağına sakın düşmeyin!

Gelişen teknolojiyle beraber günümüzde dolandırıcılık yöntemleri de bu teknolojiye uyum sağlamaya başladı. Bu yöntemlerden biri olan sahte SMS, WhatsApp ve e – posta mesajları ise çok ciddi dolandırıcılık risklerine neden oluyor.

Yeni yıla az bir süre kala birçok firma yılbaşı indirimleri ve kampanyalar uygulamasının ardından dolandırıcılar da vatandaşlara cazip gelen bu teklifleri kötü niyetli kullanmaya başladı. Uşak Emniyet Müdürlüğü yılbaşında bu tuzağa düşmemek için vatandaşların dikkatli olması gerektiğini duyurdu.

UŞAK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN UYARI!

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından tüm vatandaşlara yönelik bir uyarı yapıldı. ‘’Yılbaşı özel indirimleri ve yılbaşı kampanyası’’ gibi sahte içeriklere dikkat edilmesi gerektiğini duyuran Uşak Emniyet Müdürlüğü, tanınmış marka ve mağazaları taklit ederek sahte bağlantı (link) oluşturulduğu ifade edildi.

Dolandırıcılar tarafından markalar taklit edilerek oluşturulan bu sahte bağlantı adresleri ile vatandaşların dolandırıldığı ifade edildi. Yılbaşı veya farklı bir kampanya, indirim vaadi ile gönderilen bu mesajlara karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. Çevrim içi alışverişlerde güvenli site ve ödeme yöntemlerinin kullanılması gerektiğinin altı çizildi.

SAHTE YILBAŞI MESAJLARINA DİKKAT!

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından ayrıca bu tür dolandırıcılıklara karşı nelere dikkat edilmesi gerektiği de vurgulandı. Buna göre ilk olarak ‘’yılbaşı özel indirimleri’’ gibi konularda iletilen sahte bağlantılara ve asılsız paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Bilinen marka ve mağazaların taklit edilebileceği ve buralarda kart veya kimlik bilgilerinin paylaşılmaması gerektiği belirtiliyor. Çevrim içi alışverişlerin resmi uygulama ve web sitelerinden, 3D secure ve sanal kart gibi güvenli ödeme yöntemleri ile yapılması gerektiği belirtiliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER