Uşaklı anne ve babalar dikkat! Tiktok çocuklar için büyük tehlike saçıyor

Uşaklı anne ve babalar dikkat! Tiktok çocuklar için büyük tehlike saçıyor
GİRİŞ

Son dönemin tartışmalı sosyal medya platformlarından Tiktok hakkında uzmanlar ebeveynleri uyarıyor. Eğer çocuğunuz Tiktok kullanıyorsa bu tehlikeye dikkat edin.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından olan Tiktok, son yıllarda Türkiye’de müstehcenlik ve kara para aklama iddiaları nedeniyle tartışma yaratmaya devam ediyor. Özellikle genç yetişkin ve çocuklar için platformun birçok tehlikeye sahip olduğu ifade ediliyor.

Tiktok’ta son dönemde birçok okul çağındaki çocuğun para istediği canlı yayınlar gündeme geldi. ‘’Tiktok dilenciliği’’ olarak adlandırılan bu davranış nedeniyle çocukların risk altında olduğu ifade ediliyor. Sapık, terörist, ve suçlular ile çocukların bu platform üzerinden iletişime geçebileceği tehlikesi gündeme geldi.

TİKTOK’TA AKRAN ZORBALIĞI ARTIYOR!

Sabah’ta yer alan bir habere göre uzmanlar Tiktok ve diğer sosyal medya platformlarındaki akran zorbalıklarına ve tehlikelere dikkat çekti. Son yıllarda akran zorbalığının artmasında sosyal medyanın ciddi bir etkisi olduğu ifade ediliyor.

Prof. Dr. Tunay Kamer’in Sabah’ta yer alan açıklamalarına göre, sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınların ayrıca ergenlik dönemine geçişte kolay yoldan par kazanma düşüncesini yaygınlaşmasına neden olduğu ifade ediliyor.

AİLELER ÇOCUKLARI İÇİN DİKKATLİ OLMALI!

Çocukların Tiktok gibi sosyal medya platformlarının zararlarından korunması için ailelere büyük iş düştüğünü belirten uzmanlar, sosyal medya platformlarında 13 yaş kısıtlamasının kolaylıkla aşılabildiğini ve özellikle küçük yaş grubu çocukların bu platformları kullanıp kullanmadıklarının takip edilmesi gerekiyor.

Eğer çocuklar yine de sosyal medya hesabı kullanacaksa direkt mesaj özelliğinin kapatılması önem arz ediyor. Öte yandan hesabın herkese açık değil, sadece anne ve babaların onaylayacağı kişilerin takip edilmesi ve isteklerinin kabul edilmesi öneriliyor. Sosyal medya üzerinden çocuk istismarları ve akran zorbalığı gibi birçok tehlikenin bulunduğu ifade ediliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER