WhatsApp’ta aramalar sekmesinde devrim: Favori kişiler özelliği nedir?

WhatsApp’ta aramalar sekmesinde devrim: Favori kişiler özelliği nedir?
GİRİŞ

WhatsApp, iOS beta sürümüne yeni bir özellik ekledi. Bu pratik özellik sayesinde artık en çok konuştuğunuz kişilere daha hızlı ulaşabileceksiniz.

WhatsApp’ta artık kullanıcılar en çok konuştuğu kişileri favori olarak belirleyebilecek. Böylece, aramalar sekmesinde bu kişilere kolayca ulaşabilecek.

Favori kişiler için ayrıca özel bir bildirim sesi de seçilebilecek. Peki bu güzel özellik uygulamaya ne zaman dahil olacak?

2023/06/16/whatsapp-1.jpg

FAVORİ KİŞİLER ÖZELLİĞİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Yeterli testler yapıldıktan ve güncelleme sağlandıktan sonra WhatsApp’ın iOS beta sürümünü kullananlar, aramalar sekmesinde “Favori Kişiler” bölümünü görecekler. Bu bölüme dokunarak, favori olarak eklemek istedikleri kişileri seçebilecekler. Favori kişiler, aramalar sekmesinde en üste yerleşecek. Bu sayede, bu kişilere hızlı bir şekilde sesli ya da görüntülü arama yapabilecekler.

Bunun yanında favori kişiler için farklı bir bildirim sesi de ayarlanabilecek. Bu şekilde, önemli aramaların kaçırılması önlenmiş olacak. Favori kişiler listesi istenildiği zaman güncellenebilecek. Favori kişilerden birini silmek için, “Düzenle” düğmesine dokunmak ve “Sil” seçeneğini kullanmak yeterli olacak.

2023/10/09/whatsapp-cep-telefonu-3.jpg

FAVORİ KİŞİLER ÖZELLİĞİ NE ZAMAN ANDROİD’E GELECEK?

WhatsApp, yeni özellikleri test etmek için sürekli olarak Windows, Android ve iOS platformlarında beta sürümler yayınlıyor. Ancak, her özellik her platforma aynı anda gelmiyor. Favori kişiler özelliği şu an sadece iOS beta sürümünde mevcut. Android kullanıcılarının bu özelliği ne zaman deneyebileceği ve resmi olarak özelliğin hangi tarihte yayınlanacağı ise henüz belli değil.

Favori kişiler özelliği, WhatsApp kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayacak. Kullanıcılar en sık iletişim kurdukları kişilere daha hızlı erişebilecekler. Bunun yanında, aramalar sekmesi daha düzenli bir görünüme kavuşacak. WhatsApp, kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni özellikler getirmeye devam ediyor.

KAYNAK: UŞAK HABER