Yağ Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır?

Yağ Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır?
GİRİŞ

Yağ pompası arıza sesi veya diğer belirtilerin ortaya çıkması halinde yağ pompası arızasından şüphelenmek mümkündür.

Yağ pompasında oluşacak bir arızada bakılması gereken birçok unsur bulunmaktadır. Sık ortaya çıkan sorunlar arasında subap dizisinden gelen gürültü ilk sırada yer almaktadır. Buna ek olarak gelişecek diğer belirtilerin de görülmesi yağ pompası arızalarına işaret etmektedir.

Yağ pompası arızalarının ortaya çıkmasında birçok unsur etkili olmaktadır. Aracın ciddi şekilde performansını olumsuz şekilde etkileyecek bu sorunlar ortaya çıktığı ilk andan itibaren düzeltilmediği taktirde çok daha büyük masrafların ortaya çıkmasına neden olabilir. Yağ pompası arızası teknik servis tarafından yapılacak kapsamlı inceleme sonrasında tespit edilmektedir.

Yağ Pompası Arızası Belirtileri Nelerdir?

Yağ pompası arızası belirtileri arasında özellikle subap dizisinden gürültü gelmesi başlıca unsurlar arasında yer almaktadır. Buna ek olarak birçok farklı belirtide yağ pompası arızalarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Yağ pompasında kötüleşme görüldüğünde ortaya çıkan temel belirtiler şunlardır:

  • Subap dizisinden ses gelmesi.
  • Hidrolik kaldırıcılardan gelen farklı sesler.
  • Düşük yağ basıncı.
  • Daha sıcak bir motor ve gürültülü yağ pompası vb.

Yağ pompası arızaları araçların performansında ciddi düşüşlere neden olacaktır. Birçok yönden aracı etkileyecek olan bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Yağ pompası arızası bu yönüyle önemli arızalar arasında yer almaktadır.

Motor Yağ Pompası Bozulursa Ne Olur?

Motor yağ pompası değişimi olası bir arıza durumunda yapılabilir. Motor çalıştığı andan itibaren motora doğru gitmesi gereken yağın sağlıklı şekilde yukarı doğru basarak önemli parçaların yağlanmasını sağlayan bu parça eğer arızalanırsa motor yiyebilir. Bu tür durumların yaşanmaması için düzenli bakımlarının yapılması olası küçük arızaların bile tamir edilmesi gerekecektir.

Yağ pompası arızasının ortaya çıkması halinde beraberinde komplike bazı farklı sorunların da ortaya çıkması mümkündür. Bazı durumlarda ufak tamir işlemleri yapılarak motor yağ pompası arızalarının giderilmesi sağlanabilir. Bozulan motor yağ pompasının değişimi masraflı bir işlem olabilir.

Yağ Pompası Değişimi Ne Kadar?

Yağ pompası arızası fiyatları birçok unsura göre değişmektedir. Yağ pompası arızasının tamir edilemez boyutlara gelmesi halinde tamamen değişmesi gerekebilir. Bu tür arızalar tek başına ortaya çıkmaz. Beraberinde farklı arızalar da meydana geleceği için diğer parçalarda da değişim yapılması gerekebilir. Yağ pompası arızası tespit edilerek hangi tür işlemlerin yapılacağına karar veri

KAYNAK: UŞAK HABER