Göz Makyajı Nasıl Temizlenir?

Göz Makyajı Nasıl Temizlenir?
GİRİŞ

Göz makyajını temizlemek için kullanılan alternatif malzemeler bulunur. Bunlar; vazelin, solüsyon, jel veya toniklerdir.

Göz makyajı temizleme işleminde kullanılan tüm bu malzemelerin ise tamamen hijyenik ve hatta steril olmaları önemlidir. Çünkü göz, direkt temasta tepki verebilen önemli ve hassas bir organdır.

Kullanılacak malzeme fark etmeksizin temizleme işlemi yapmak için aşağıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz:

  • Kullanılacak olan malzeme (vazelin, tonik veya solüsyon vb.) seçilir.
  • Pamuk, ped veya nemli beze aşırıya kaçmayacak miktarda dökülür.
  • Daha sonra bu malzemeler ile göz üzerindeki makyaj silinir.
  • Silme işlemi esnasında yumuşak ve hafif dokunuşlar kullanılmalıdır.
  • Silme işlemi tamamlandığında bütün yüz, ılık su ile yıkanır.

Rimel Nasıl Temizlenir?

Rimel temizlemek için göz makyajına kıyasla daha hassas davranılmalıdır. Çünkü rimel, direkt kirpiğe uygulanır ve aksi durumlarda kirpiklerde dökülme gözlemlenebilir. Bu nedenle solüsyon veya jellerden ziyade badem yağı ya da zeytinyağı gibi daha alternatif malzemelerin kullanılmaları tavsiye edilir. Göz makyajı temizleme işleminden farklı olarak pamuk yerine bez veya ped tercih edilmelidir.

Göz Makyajı Temizlenmezse Ne Olur?

Göz makyajı temizlenmezse gözenek ve kirpik diplerinde tıkanmalara neden olabilir. Bu durum ise ilerleyen safhalarda sivilce oluşumunu tetikler ve kişinin bütün yüzünde yaralara neden olabilir. Bir başka problem ise göz makyajının temizlenmediği durumlarda, kalan makyaj ve boyaların kurumalara neden olmasıdır. Bu kuruma sadece gözler de değil, tüm ciltte yaygınlaşabilir. . Bu nedenle özellikle göz makyajının temizlenmesi çok önemli bir konudur.

Göz Makyajı Doğal Yöntemlerle Nasıl Temizlenir?

Doğal yöntemlerle göz makyajını temizlemek mümkündür. Fakat bu noktada dikkatli olmak gerekir. Çünkü yüz yapısı gereği farklı bir malzeme kullanmak her zaman için olumlu sonuç vermeyebilir. Sağlık açısında bakıldığında kullanılabilecek en iyi ve alternatif malzemeler ise şunlardır:

  • Badem yağı
  • Zeytinyağı
  • Avokado yağı

Uygulama yöntemleri ise diğer jeller ile hemen hemen aynıdır. Yalnızca pamuk yerine bez kullanmak daha iyi olur. Çünkü bu maddeler, pamuk üzerinde dağılım yapabilen ve pamuğun göze yapışmasına neden olabilen malzemelerdir. Temiz ve nemli bir bez, doğal malzeme kullanımını destekleyerek göz makyajı temizleme noktasında daha faydalı olur.

KAYNAK: UŞAK HABER