Tükenmez kalem lekelerine karşı evde yapabileceğiniz 3 mucize çözüm

Tükenmez kalem lekelerine karşı evde yapabileceğiniz 3 mucize çözüm
GİRİŞ

Tükenmez kalem lekesinin ne kadar zor çıktığını bilmeyen yoktur. Ama kıyafetlerinizde veya koltuklarınızda oluşan tükenmez kalem lekelerini saatlerce ovalamadan, pratik yöntemlerle kolayca çıkarabilirsiniz.

Tükenmez kalem lekeleri, kumaşlara bulaştığında can sıkıcı olabilir. Kıyafetlerinizi veya koltuklarınızı lekelediyseniz, endişelenmeyin. Bu lekeleri çıkarmak için saatlerce uğraşmanıza gerek yok.

Sadece evinizde bulunan bazı malzemelerle lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Tükenmez kalem lekelerine pratik çözümler haberimizde.

ALKOL LEKELERİ YOK EDİYOR

Tükenmez kalem lekelerini çıkarmak için en etkili yöntemlerden biri de alkol kullanmaktır. Alkol, lekenin yapısını bozarak çözülmesini sağlar. Bu yöntem için yapmanız gereken şey çok basit. Bir pamuk parçasını alkol ile ıslatın ve lekeli bölgeye nazik bir şekilde uygulayın. Pamuk lekeyi emecektir. Alkolle leke tümü ile gidene dek silmeye devam edin.

TUZ VE LİMON SUYU İŞE YARIYOR

Alkol kullanmak istemiyorsanız, tuz ve limon suyu da tükenmez kalem lekelerini çıkarmak için etkili bir alternatif olabilir. Tuz ve limon suyu, lekeyi çözmeye ve ağartmaya yardımcı olur. Bu yöntem için yapmanız gereken şey de çok kolay. Lekeli bölgeye bir miktar tuz serpin ve üzerine limon suyu sıkın. Tuz ve limon suyu karışımını hafifçe ovun ve daha sonra kumaşı yıkayın.

SİRKE DE BİR SEÇENEK

Tükenmez kalem lekelerini çıkarmak için başka bir seçenek de sirke kullanmaktır. Sirke, lekeyi çözmeye ve kumaşı yumuşatmaya yardımcı olur. Bu yöntem için yapmanız gereken şey de şu. Lekeli bölgeye biraz sirke dökün ve hafifçe ovun. Sonra kumaşı bol su ile durulayın.

Bu üç yöntemden birini, evinizde kolay bir şekilde bulabileceğiniz malzemeler ile uygulayabilir ve tükenmez kalem lekelerine elveda diyebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER