Uşak Evrenli Doğal Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak Evrenli Doğal Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?
GİRİŞ

Uşak Evrenli Doğal Parkı'na ulaşmak isteyen kişiler ilk olarak Uşak'ın Sivaslı ilçesine gitmelidir. Uşak Evrenli Doğal Parkı Sivaslı ilçesinin Evrenli Mahallesi içerisindedir.

Bu park Sivaslı merkezine bir kilometre uzakta yer almaktadır. Parka ulaşmak isteyenler Sivaslı merkezden yürüyerek parkı ziyaret edebilir. Farklı bir şehirden Evrenli Doğal Parkı'na gelmek isteyen kişiler kendi araçlarını kullanabilir. Uşak merkezden Sivaslı'ya giden otobüs ve minibüsler de parka hızlı bir şekilde ulaştıracaktır.

Uşak Evrenli Doğal Parkı Özellikleri Nelerdir?

Uşak Evrenli Doğal Parkı'nın özellikleri arasında bu parkın Bulkaz Dağı eteklerinde kurulması yer almaktadır. Uşak Evrenli Doğal Parkı hem yürüyüş yapmak isteyenler hem de piknik yapacaklar için idealdir. Park içerisinde bol miktara ağaç ve sulak alan mevcuttur. Dolayısı ile hafta sonunu güzel bir yerde geçirmek isteyen kişiler bu parkı tercih edebilir. Park içerisinde özellikle yaz aylarında çilek festivali düzenlenmektedir. Parkın içerisinde yer alan yeşilliklerin bir kısmı doğal iken bir kısmı insanlar tarafından sonradan ilave edilmiştir. Park özellikle yaz dönemlerinde kalabalık bir nüfusa sahip olmaktadır.

Uşak Sivaslı İlçesine Ulaşım Nasıldır?

Sivaslı'ya ulaşmak isteyen kişiler kendi araçlarını kullanarak bu taleplerini gerçekleştirebilmektedir. Uşak'ın merkezinden D595 yolu kullanılarak 32 dakikada Sivaslı ilçesine ulaşılabilmektedir. Banaz ilçesinden Sivaslıya ulaşmak isteyen bireyler D300/E96 yolunu kullanabilir. Uşak'ın Ulubey ilçesi ile Sivaslı ilçesi arasını kendi araçları ile gidecek kişiler D300 E96 yolunu tercih edebilir. Eşme ilçesinden Sivaslı ilçesine ulaşarak Uşak Evrenli Doğal Parkı görmek isteyen kişiler Eşme Ulubey yolunu ya da D595 yolunu kullanabilir. Uşak'ın Karahallı ilçesinden de Sivaslı ilçesine ulaşmak mümkündür. Ulaşım sırasında halk otobüsü ya da özel araç kullanılabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER