28 bin lira indirim fırsatıyla prefabrik ev kampanyası! 3+1 dubleks villalarda 200 bin TL devlet desteği verilecek!

28 bin lira indirim fırsatıyla prefabrik ev kampanyası! 3+1 dubleks villalarda 200 bin TL devlet desteği verilecek!
GİRİŞ

Prefabrik evleri uygun maliyetleri ev sahibi olmak isteyenler için çok daha minimalist bir seçenek oluyor. 3+1 dubleks müstakil villalarda 200 bin TL devlet desteği de devam ediyor…

28 bin lira indirim fırsatıyla prefabrik ev kampanyası! 3+1 dubleks villalarda 200 bin TL devlet desteği verilecek! - Türkiye’de son yıllarda üst üste yaşanan deprem felaketleri, afetler ve gayrimenkul sektöründe fahiş şekilde artan ev fiyatları ile kiralar sonrasında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar alternatiflere yöneldi.

Çok daha az maliyetli ve güveli olan prefabrik evler, gelişen teknoloji sayesinde isteğe göre son derece konforlu ve lüks şekilde de üretilebiliyor. Çok daha çevreci olan prefabrik evler evlerde 28 bin liraya varan indirim ve 200 bin TL’ye kadar devlet destekleri ise vatandaşların yüzünü güldürmeyi başarıyor.

2023 PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

2023 yılında da konut fiyatlarında görülen fahiş rakamlar ve kötü ekonomik gidişat ev sahibi olmak isteyen vatandaşların hayallerine ket vurdu. Prefabrik evler ise çok daha ekonomik bir seçenek olarak son dönemde sık tercih edilmeye başladı.

Ortalama olarak 69 metrekare prefabrik ev 285 bin 480 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen prefabrik ev desteği de maliyetlerin bir hayli düşmesini sağlıyor.

PREFABRİK EV YARDIMI NASIL ALINIR, ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından prefabrik ev yaptıracaklara özel destek veriliyor. Oturulmayacak derece eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerinin bakım – onarım, betonarme ev yapım yardımı ve prefabrik ev yapım yardımı verilmektedir. Bunun için hane içinde kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması gerekiyor. Ayrıca ev yapılacak arsanın tam hisseli tapusuna haiz olması gerekiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER