Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Çocuğu olanlar dikkat! Karşılıksız 300 TL için

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Çocuğu olanlar dikkat! Karşılıksız 300 TL için
GİRİŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, dar gelirli ailelere farklı destek projeleri sunuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı şartlı eğitim yardıma projesi açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Çocuğu olanlar dikkat! Karşılıksız 300 TL için - Dar gelirli ailelere farklı yardım projeleri ile destek sağlayan aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu kez de çocuklu ailelere özel yeni bir destek projesine sunulacağı açıklandı. Şartlı eğitim yardımı olarak duyurulan yeni projede 12 ay boyunca çocuk başına 300 TL ödeneceği bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu açıklamanın ardından çocuklu aileler, ilgili destek projesine nasıl başvurulabileceği ve ilgili destek projesinden yararlanmak için aranan şartların neler olduğunu araştırmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere gerçekleştirilen yardımların haricinde farklı birçok kalemde de ihtiyaç sahibi kişilere düzenli yardımlar yapılmaya devam ediyor.

ŞARTLAR ZORLAŞMAYA DEVAM EDİYOR

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ülkemizde de birçok aile geçim sıkıntısı yaşıyor. Özellikle gıda fiyatlarına gelen fahiş artışların yanı sıra, kira artışları da haneleri zorlamaya başladı. Tüm bu yüksek giderlerin yanı sıra, eğitim masrafları da anne ve babaları her ay zorlamaya devam ediyor. Bu gelişmelerin ışığında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okul çağında olan her çocuk için düzenli olarak kırtasiye desteği vereceğini bildirdi. Şartlı eğitim yardımı adıyla duyurulan yeni yardım projesinde kırtasiye masraflarının destekleneceği belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; ilkokul düzeyinde okuyan erkeklere 90 TL, ilkokul düzeyinde okuyan kızlara 100 TL tutarında ödeme yapılacak. Ortaöğretim düzeyinde okuyan erkeklere 130 TL, ortaöğretim düzeyinde okuyan kızlara ise 150 TL tutarında kırtasiye desteği verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemelerin aylık olarak hesaplanıp iki aylık olacak şekilde hak sahibi kişilerin hesaplarına aktarılacağını belirtti. İlgili destekten yararlanmak isteyen kişiler başvurularını sosyal yardımlaşmaya dayanışma vakıfları aracılığı ile gerçekleştirebilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklamalar da aynı zamanda, yapılan kırtasiye yardımlarının karşılıksız olduğu ve bu kapsamda desteğin geri alınmasının da söz konusu olmadığını belirtti.

KAYNAK: UŞAK HABER