Akbank Kart Şifresi Nasıl Alınır?

Akbank Kart Şifresi Nasıl Alınır?
GİRİŞ

Kart şifresi edinmek için çeşitli kanallardan yararlanılmaktadır. Akbank kart şifresi hem telefon üzerinden hem de online olarak alınabilmektedir.

Akbank’tan yeni bir banka ya da kredi kartı alan kişiler kendilerine özel bir şifre oluşturmalıdır. Şifrenin oluşturulması kartın güvenliğini sağlamak açısından büyük bir öneme sahiptir. Şifre oluşturur iken bankaya SMS gönderilebilmektedir. Ayrıca bireysel bankacılık bilgileri kullanılarak da 4 haneli şifre oluşturulabilmektedir. Bu şifre hesapta yer alan tutarın kullanılabilmesi için gerekmektedir. Banka kartı için oluşturulan şifre bazı durumlarda havale ya da EFT sırasında talep edilebilmektedir. Otomatik ödeme sırasında da kullanıcılardan bazı durumlarda şifre istenmektedir.

SMS ile Şifre Alma

Mesaj yolu ile şifre işlemi son derece pratiktir. Bunun için kullanıcılardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Kullanıcıların şifrelerini SMS üzerinden birkaç dakika içerisinde alması için yapması gereken işlemler aşağıdaki şekildedir:

  • KKSIFRE yazılarak boşluk bırakılmalıdır.
  • Ardından şifre almak istenen kartın son 4 hanesi yazılmalıdır.
  • Tüm bu metin 4425 numarasına mesaj olarak gönderilmelidir.
  • NEO kart şifresi için BKSIFRE yazılmalı ve boşluk bırakılmalıdır.
  • Ardından NEO kart müşteri numarasının 4 hanesi metne yazılmalıdır.
  • 4425 adresine mesaj atılmalıdır.
  • Bu işlem sonucunda telefona bir şifre gelecektir. Bu şifre ile 7 gün içerisinde ATM üzerinden bireysel şifre belirlenmelidir.
  • Ek kart şifreleri için kullanıcıların bankaya bireyler başvuru yapması gerekmektedir.

İnternet Şubesinden Şifre Alma

Online ortamdan şifre alma için ilk olarak Akbank Direkt kısmına basılmalıdır. Akbank kart şifresi için ardından kartlarım kısmına basılmalıdır. Burada şifre yazan buton üzerine tıklanmalıdır. Şifre belirleme adımına gelinmeli ve ilgili boşluklara belirlenen yeni şifre yazılmalıdır.

Akbank Kart Şifresini Öğrenme

Kartın mevcut şifresini öğrenmek isteyen kişiler bunu banka üzerinden gerçekleştirebilir. Kullanıcılar tarafından belirlenen Akbank kart şifresi bazı durumlarda unutulabilmektedir. Böyle bir durumda en doğrusu kart şifresinin sıfırlanması olacaktır. Kart şifresinin sıfırlanması için her bankanın müşteri hizmetleri çalışmaktadır. Şifre sıfırlama ATM üzerinden ya da bankaya gidilerek de yapılabilmektedir. Sıfırlanan şifre yeni şifre ile değiştirilerek kartın yeniden kullanılması sağlanabilmektedir.

Bir Akbank kartına sahip olma isteyen kişiler bankaya giderek talepte bulunabilir. Talebin onaylanmasının ardından yeni banka kartı ve geçici şifre sizlere iletilecektir. Belirlenen şifre ile birlikte kartın alışverişlerde kullanımına başlanabilir. Şifresiz kullanmak istenen kart için temassız ödeme yöntemlerinden yararlanılabilmektedir. Temassız ödemeler genel olarak market ve giyim alışverişlerinde geçerlidir.

KAYNAK: UŞAK HABER