Altını olanlar dikkat! Kritik süreç başladı! Uzman isim İslam Memiş açıkladı: altın fiyatları

Altını olanlar dikkat! Kritik süreç başladı! Uzman isim İslam Memiş açıkladı: altın fiyatları
GİRİŞ

Altın piyasasındaki hareketlilik devam ediyor. Yaşanan son gelişmeler, altın fiyatlarının artmasına neden olurken yatırımcılar, uzman isimlerden gelecek açıklamaları yakından takip ediyor.

Altını olanlar dikkat! Kritik süreç başladı! Uzman isim İslam Memiş açıkladı: altın fiyatları - Dünya genelinde meydana gelen gelişmeler nedeniyle altın fiyatları rekor kırmaya başladı. Altın fiyatları beklenen tahminlerin üzerine çıktı ve yatırımcılar bir sonraki hamleleri için uzman isimlerden gelecek açıklamaları merakla beklemeye başladı.

Altın fiyatlarındaki artış yatırımcıların kısa ve uzun vadede yeni altın fiyatlarını merak etmesine neden oldu. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise konuya dair yeni açıklamalarda bulundu ve altın fiyatlarına dair kısa ve uzun vadede meydana gelecek etkileri değerlendirdi. Birçok yatırımcının merakla beklediği o açıklamalar geldi. Yatırımcılar, İslam Memiş tarafından yapılan yorumlar neticesinde bir sonraki yatırım hamlesini kararlaştırıyor.

altin11.jpg

ALTIN REKOR SEVİYEYİ GÖRDÜ

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki hareketlenmelere dair şu açıklamalarda bulundu; ‘’Geride bıraktığımız haftada altın fiyatları tüm zamanların rekor seviyesini gördü. Serbest piyasalarda 1.253 TL düzeyini görürken ekranlarda 1.230 liraları aşan seviyeler test edildi. Bu yıl için rekor kelimelerini çok duyacağız gibi düşünüyorum. Üstelik orta ve uzun vadede yatırımcısının altından kazanmaya devam edeceğini düşünüyorum. Özellikle 1.200 TL psikolojik direnci kırıldı ve bunun devam edeceğini düşünüyorum. Neden? Çünkü, altın fiyatları son iki haftadır ABD’de bankaların iflas haberleri ile güvenli liman gömleğini giydi. Bankacılık krizinin başka bankalara da yansıyabileceği, jeopolitik riskleri devamı, resesyon endişeleri de devam ediyor. Bu belirsizlikler altın fiyatlarını destekleyen başlıca faktörler.’’

altin4.jpg

ALTIN FİYATLARI GÜÇ TOPLAYABİLİR

İslam Memiş açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti; ‘’Geçtiğimiz yıla baktığımız zaman altın fiyatları baskı altında kalmıştı. Altın bu yıl daha serbest kalıyor ve merkez bankalarının da sahneden indiği dönem başlıyor. FED ve diğerleri artık kenara çekilecek ve altın fiyatları buradan da güç toplayabilir. Yani ons altın 2.000 dolar seviyesi üzerinde kalıcı olarak 2.350 dolar düzeyini test edebilir. Serbest piyasalarda 1.237 TL fiyatından kapanış yapan gram altın TL fiyatında ise 2023 yılı için 1.450 TL ve devamında 1.550 TL düzeylerini bekliyorum. Neden? Çünkü, gram altın hem ons hem de dolar kuru ile fiyatını belirliyor. 2023 yılının ikinci yarısından sonra buralardan destek bulabilir. Altında kısa vadede geri çekilme ancak yaz aylarında yeni rekorları konuşacağımız bir dönemin bizi beklediğini düşünüyorum. FED önümüzdeki toplantıda 25 baz puanlık faiz artırımı ile yılı sonlandırabilir. Ancak, piyasanın artık FED’i fiyatlandığını düşünmüyorum. Dolayısı ile altın için yukarı yönlü bir hareket beklenebilir.’’

KAYNAK: UŞAK HABER