Beklenen zam haberi geldi! Bayram ikramiyesi kime ne kadar ödenecek?

Beklenen zam haberi geldi! Bayram ikramiyesi kime ne kadar ödenecek?
GİRİŞ

Uzun süredir beklenen bayram ikramiyesi zamları açıklandı. Geçtiğimiz yıl 1.100 TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri bu yıl emeklilere 2.000 TL olarak ödenecek.

Yeni yılın gelmesi ile birlikte hem asgari ücrete hem de emekli maaşlarına zamlar yapılmıştı. Yapılan zamların ardından gündeme, asgari ücretlere ek zamların yapılıp yapılmayacağı ve bayram ikramiyelerinde herhangi bir atışın olup olmayacağı merak edilmeye başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşının ve bayram ikramiyelerinin güncellenmesine dair çalışmaların yapıldığını açıklamıştı. Bakan Vedat Bilgin’in bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 5.500 liradan 7.500 liraya çıkartıldığını açıkladı. Aynı zamanda bayram ikramiyeleri için de 1.100 liralık ödemelerin 2.000 liraya çıkartıldığı da duyuruldu.

BAYRAM İKRAMİYELERİNİN DETAYLARI

Bayram ikramiyelerini beklenen zam yapıldı. 1.100 TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri ine 900 TL zam yapıldı ve 2.000 TL’ye yükseltildi. Gerçekleştirilen emekli bayram ikramiyeleri zamanlarında bazı özel ödeme detayları yer alıyor. Bu detaylar içerisinde EYT’lilerin bayram ikramiyesinden yararlanıp yararlanamayacağı yer aldı. EYT düzenlemesi kapsamında emeklilik hakkı kazanan kişiler, emeklilik başvurularını mart ayında gerçekleştirir ise Nisan ayındaki Ramazan Bayramı’nda bayram ikramiyesi alabilecek. Emeklilik başvurusunu nisan ayında yapacak EYT’liler ise ilk emekli bayram ikramiyesini Kurban Bayramı’nda alabilecek.

HERKES 2 BİN TL ALAMAYACAK

İkramiyelerin 2.000 liraya yükseltilmesi tüm emeklileri sevindirse de herkese 2.000 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenmeyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uyguladığı sisteme göre dul ve yetim aylığı alanlar 2.000 TL bayram ikramiyesi ödemesini alamayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli bayram ikramiyesini emeklilik dosyası üzerinden ödüyor. Vefat eden eşin yüzde 75 oranında maaşını alan bir dul eş 1.500 TL emekli bayram ikramiyesi alabilecek. Maaş bağlama oranı yüzde 50 ise o zaman bayram ikramiyesi 1.000 liraya düşecek. Vefat eden babanın maaşını alan bir kişi maaşın yüzde 25’ini aldığından dolayı, bayram ikramiyesi sadece 500 TL olacak. Aynı zamanda birden fazla maaşı olanlara da sadece tek bir emekli bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

KAYNAK: UŞAK HABER