Devlet 200 bin TL destek verecek! 1+1 prefabrik ev fiyatı kaç para?

Devlet 200 bin TL destek verecek! 1+1 prefabrik ev fiyatı kaç para?
GİRİŞ

6 Şubat depremlerinden sonra prefabrik yapılara talep arttı. Devlet prefabrik ev yardımı kapsamında 200 bin TL destek paketi açıkladı. Prefabrik evlere devlet desteği nasıl alınır?

Devlet 200 bin TL destek verecek! +1 prefabrik ev fiyatı kaç para? - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşlar prefabrik konutlara yöneldi. Devletin prefabrik ev yapımında vatandaşlara sunduğu destekler gündem olmaya devam ediyor. Son olarak halk arasında “200 bini devletten 26 bini sizden” adıyla bilinen bir kampanya ile prefabrik ev yardımları araştırılmaya başlandı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra müstakil evlere olan talepte artış olduğu gözlemlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nden vatandaşlara prefabrik ev desteği konusunda açıklama geldi. Buna göre belirtilen şartları sağlayanlara devletten 200 bin TL’ye varan yardım yapılacak.

DEVLET PREFABRİK EV YARDIMI NEDİR?

Depremlerin yıkıcı etkisini tecrübe eden herkes, konut tercihini betonarme binalar yerine alternatiflerden yana kullanmaya başladı. Bu süreçte prefabrik evlere olan talep artınca devletten destek açıklaması geldi. Deprem felaketinde evi yıkılanlar prefabrik ev yaptırmak istediğinde devlet desteğinden yararlanabilecek. Bu kapsamda arazinin de tam hisseli tapulara ait olması şartı aranıyor.

Devlet desteğinde 65 yaş üstü, dul, tek ebeveyn aile olmak gibi kriterler de yardım ödemelerinde önem taşıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen açıklamalar kapsamında başvuruda bulunan vatandaşlara 200 bin TL tutarında prefabrik ev yardımı yapılacağı belirtildi. Son dönemde daha güvenli ve depreme karşı dayanıklı olduğu belirtilen prefabrik evlere olan ilgi giderek artıyor.

1+1 PREFABRİK EV İÇİN 200 BİN TL DESTEK

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için farklı alternatifler gündeme geliyor. Prefabrik ev fiyatlarını belirleyen en önemli kriter evin oda sayısı oluyor. Farklı ölçülerde yapılan prefabrik evlerde 1+1 kapasite için talep edilen tutar 226 bin TL olarak açıklandı. Buna göre devlet desteğinden yararlanan vatandaşlar 200 bin TL’yi devletten alıp sadece 26 bin TL ödeyerek 1+1 prefabrik ev yaptırabilecek. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelecek açıklamalar büyük önem taşıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER