Emeklilerin yüzü gülecek! Bayram ikramiyeleri artıyor

Emeklilerin yüzü gülecek! Bayram ikramiyeleri artıyor
GİRİŞ

Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlamak için emeklilere müjde verilmiş ve hesaplara 5 bin TL ikramiye yatırılmıştı. Bu ikramiyelerin Ramazan ve Kurban Bayramlarında da devam edeceği öne sürüldü.

Emeklilerin bayram ikramiyeleri şu an 2 bin lira. Son olarak 100. Yıl ikramiyesi adı altında emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmişti. Kulislerde gezen haberlere göre 2 bin lira olan ikramiyelerde artışa gidilecek.

Ayrıca maaşlarda da yeni iyileştirmeler yapılacağı ifade ediliyor. Konu ile alakalı iddialar şöyle…

EMEKLİLER İÇİN İLK ADIM İKRAMİYELER

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları, memur emeklileri ile aynı seviyeye getirilerek, yüzde 49,25 oranında yükseltildi. İddialara göre hükümet, bu adımın ardından, bayram ikramiyelerini de artırma kararı aldı.

2024 yılının ‘Emekliler Yılı’ ilan edilmesiyle birlikte, bu konuda atılacak ilk somut adım bayram ikramiyeleri olacak. Bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağına ilişkin çeşitli rakamlar gündeme gelmişti. Ancak hükûmet ve AK Parti’de yapılan görüşmelerde, emeklilere bayramlarda 2 bin lira yerine 5 bin lira ikramiye verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Bu konuda ekonomi yönetimi ile de görüş birliği sağlandığı belirtildi.

BAYRAM İKRAMİYELERİ İÇİN KANUN TEKLİFİ HAZIRLANIYOR

Bayram ikramiyelerinin artırılması için Meclis’ten kanun çıkması gerekiyor. AK Parti kaynakları, yerel seçimler nedeniyle şubat sonu veya mart başında Meclis’in tatile gireceğini, bu yüzden bayram ikramiyeleri ile ilgili kanun teklifinin bu süreden önce Meclis’e sunulabileceğini ifade etti.

Hükümet ve AK Parti’de emekli maaşlarında yeni iyileştirmeler yapılması da konuşuluyor. Fakat bu konuda, az prim ödeyen ve çok prim ödeyen emekliler arasındaki farkın büyümemesi gerektiği vurgulanıyor. Yeni iyileştirmeler ile ilgili henüz bir karar alınmadığı, seçimden önce bu adımın atılmasının ‘zor’ olduğu kaydediliyor.