EYT başvuru süreci devam ediyor! SGK DYS emeklilik evrak takibi nasıl yapılır? EYT başvuru sonucu öğrenme!

EYT başvuru süreci devam ediyor! SGK DYS emeklilik evrak takibi nasıl yapılır? EYT başvuru sonucu öğrenme!
GİRİŞ

EYT yasasıyla beraber milyonlarca vatandaşın emeklilik süreci de başladı. Peki, EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır? DYS evrak takibi nasıl yapılır? DYS gelen evrak beklemede ne demek?

EYT başvuru süreci devam ediyor! SGK DYS emeklilik evrak takibi nasıl yapılır? EYT başvuru sonucu öğrenme! - Emeklilikte Yaşa Takınalar (EYT) ile ilgili yasal düzenleme hayata geçti. İlk aşamada 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması beklenen düzenlemede başvuru süreci de resmen başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) yapılacak başvuru kapsamında sürecin nasıl işleyeceği ise merak konusu.

EYT ile emeklilik kapsamında e – Devlet üzerinden başvuru işlemlerini yapan vatandaşlar ise ‘’DYS gelen evrak beklemede’’ sonucu ile çok sık karşılaşmaya başladı. DYS evrak takip ekranı ile EYT başvuru sürecinin nasıl takip edileceği ise merak ediliyor.

bilgisayar-3.jpg

EYT BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

EYT kapsamında yer alan ve tüm başvuru sürecini eksiksiz ve doğru şekilde tamamlayan kişilerin kolayca süreç takibi gerçekleştirmeleri sağlanıyor. e – Devlet üzerinden vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından ilgili yılı seçerek SGK’ya giden belgeleri sorgulamaları mümkündür.

2023/02/24/sgk-evrak.jpg

SGK DYS GELEN EVRAK BEKLEMEDE NE DEMEKTİR?

DYS kısaltması ile bilinen Doküman Yönetim Sistemi, SGK evrak takip ve sorgulama sürecinin kolayca yapılmasını sağlayan bir sistem olarak kullanılıyor. Evrak beklemede ifadesi ise başvuruların henüz sonuçlanmadığını gösteren bir uyarı olarak tanımlanmaktadır. EYT kapsamında evrak takibi yapmak için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) evrak kayıt sistemi üzerinden işlem gerçekleştirilmesi gerekecektir.

2023/03/11/resmi-gazete.jpg

EYT BAŞVURULARI NE ZAMAN SONUÇLANACAK?

EYT yasasının Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle evrak ve süreç takibi yapılmaya başladı. Mart ayı içinde birçok vatandaş EYT ile emeklilik için başvurularını tamamladı. EYT’li milyonlarca kişinin ise ilk emekli maaşlarını Nisan ayında alması bekleniyor. Bu nedenle başvuru tarihine göre sonucun en kısa sürede açıklanması bekleniyor.

e – Devlet üzerinden ve SGK hizmetleri aracılığıyla EYT başvurusu gerçekleştiren kişilerin süreç takibini kolayca gerçekleştirmeleri mümkündür. ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip’’ ekranından e – Devlet ile vatandaşlar ilgili işlemlerini büyük bir rahatlıkla yapabilmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER