Halkbank KOBİ Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Halkbank KOBİ Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Halkbank KOBİ kredisine başvurmak için bireylerin ilk tercih ettikleri yol bankalardır.

Halkbank KOBİ kredisi başvurusunda bireylerin kimlik kartlarını yanlarında getirerek en yakın Halkbank şubesine gitmesi gerekmektedir. Başvurular bizzat yapılmakta olup vekaleten kredi başvurusu yapılamamaktadır.

Halkbank KOBİ Kredisi Hesaplama

Halkbank KOBİ kredisinin tutarını hesaplama sırasında Halkbank resmi web sitesinden yararlanılmaktadır. Halkbank kredisi ile gerek küçük gerekse de orta ölçekli KOBİ’lere destek olmak amaçlanmaktadır. Halkbank esnaf kredisi nakitten yatırım kredilerine, ticaretten finansa kadar pek çok iş yerinde etkilidir. Kredileri sayesinde işletme sahiplerine farklı ürün seçenekleri sunulmaktadır.

Halkbank KOBİ kredi hesaplaması sırasında güncel faiz oranlarından yararlanılmaktadır. Halkbank esnaf kredisi hesaplaması ile çekilmek istenen tutar belirlenir iken şu bilgilere de ulaşılabilmektedir:

  • Aylık taksit tutarı
  • Toplam ödemeler
  • Kefil sayısı
  • Kullanım oranı
  • Dosyaların ücreti

Halkbank Kobi Kredisi Nedir?

Halkbank kobi kredisinin tanımı “Yeni bir iş alanı yaratma planı olan kişilere verilen bir tür kredi” şeklinde yapılabilmektedir. Halkbank KOBİ kredisi işlerin kesintisiz olarak devam etmesini sağlamak amacı ile verilmektedir. Küçük işletmelerin gelişmesini destekleyen bu kredi, ticari anlamda büyük kazançlar sağlayabilmektedir. Kredi koşullarına uyan tüm esnaflar bu krediye başvurabilmektedir.

Kobi, 250 kişi altında çalışana sahip olan iş yeridir. Kobilerin yıllık bilançosu 40 milyondan daha azdır. Bu nedenle orta ve küçük ölçekli şirketler arasında yer aldığı söylenebilmektedir. Ekonominin büyük bir kısmı kobilerden oluşmaktadır. Kobilere destek olmak için kobi kredisi oluşturulmuştur. Bu kredi ile çalışan sayısı 250 altında olan iş yerleri rahat edebilmektedir. Hibe desteği sağlamak için yapılması gereken ilk işlem, talep oluşturmaktır. Ardından belirli incelemeler yapılacak ve sonucunda kredi transferi başarılı bir şekilde gerçekleştirilecektir.

Krediye Başvurma Şartları Nelerdir?

Kobi kredisi başvuru şartları arasında ilk aranan şart işletmenin devlete ait bir borcu olmamasıdır. Yani Halkbank KOBİ kredisi başvurunda bireylerin ne vergi borcunun ne de farklı bir borç kaydının bulunmaması gerekmektedir. Bireylerin daha önce aldıkları kredi kartları onların kredi puanlarını oluşturmaktadır. Kredi puanı düşük olan bireyler krediye başvurma konusunda risk altındadır. İşletme üzerinde bir ipotek kaydının olmaması da önemlidir. Kobi destek kredisine başvuru yapan ve onaylanması için bekleyen kişiler ayrıca işletme sahibi olduklarını da kanıtlamalıdır. Kobi kapsamı altında kredi alınabilmesi için bireylerin kobi konularından birinde iş yapıyor olması gerekmektedir. Aksi takdirde krediye başvurulsa bile sonuç olumlu olmayacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER