Honda'nın bu modelleri ÖTV'siz alınabilecek! Honda 2023 ÖTV'siz fiyat listesinde dikkat çeken detay!

Honda'nın bu modelleri ÖTV'siz alınabilecek! Honda 2023 ÖTV'siz fiyat listesinde dikkat çeken detay!
GİRİŞ

Japon otomobil devi Honda’dan ÖTV muafiyetli araç satın alma rehberi yayınlandı. Honda’nın bazı modelleri ÖTV muafiyetli olarak satın alınabilecek. Honda 2023 engelli araç fiyat listesi…

Otomotiv piyasalarında küresel düzeyde yaşanan çip krizi ve hammadde gibi sorunların yanı sıra Türkiye’de artan kur ve yüksek vergi oranları araç fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Özellikle ÖTV gibi vergiler otomobil fiyatlarının zamlanmasında temel faktör olarak görülüyor.

Otomobil sahibi olmak isteyen birçok kişi yüksek fiyatlar nedeniyle çekimser davranırken belirli gruptaki kişilere ise sıfır araç alımlarında destek veriliyor. Bu kapsamda engelliler için ÖTV muafiyetli Honda araç satın alma seçenekleri de sunuluyor. Uygun fiyat avantajlarından yararlanarak engelli vatandaşların çok daha uygun fiyatlarla Honda satın almaları sağlanacak.

HONDA ÖTV’SİZ ARAÇ NASIL ALINIR?

Türkiye’de mevcut uygulama kapsamında motor hacmi ve kullanım amacı ile motor tipi ve satış bedeli gibi kriterlere göre değişen oranlarda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmaktadır. Ancak Türkiye’deki engelli vatandaşlar ÖTV muafiyetinden yararlanabiliyor.

2023 yılında geçerli tebliğ kapsamında engelli vatandaşların Honda’nın ÖTV muafiyeti kapsamında yer alan araçları satın almak için 1 milyon 4 bin 200 TL’ye kadar olan araçları tercih etmeleri gerekecek. Belirlenen şartlara ve limitlere göre engel oranı yüzde 40 ve üzeri olan kişiler bu fırsatlardan yararlanabilecek.

HONDA HANGİ ARAÇLARA ÖTV MUAFİYETİ UYGULUYOR?

ÖTV muafiyetine ilişkin 2023 yılında yayımlanan tebliğe göre limitler 1 milyon 4 bin 200 TL olarak belirlendi. Bu kapsamda versiyonlarda göre değişmekle beraber Honda City ve Jazz modellerinde ÖTV muafiyeti uygulanabiliyor.

HONDA ÖTV MUAFİETLİ FİYAT LİSTESİ

Versiyonlarına göre değişmekle beraber Honda’nın ÖTV muafiyeti kapsamında yer alan Jazz ve City modelleri için fiyatlar da değişkenlik göstermektedir. Honda Jazz 1.5 L İ – MMD Hybrid Exclusive modeli 345.951 TL ÖTV muafiyetli fiyatları ile dikkat çekiyor. Mart 2023 ve sonraki dönemlerde ÖTV muafiyetli araç fiyatları farklılık gösterebilir. Belirlenen ÖTV muafiyeti şartlarını sağlayan tüm vatandaşlar ÖTV’siz araç satın alabilmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER