İŞKUR'dan gençlere aylık asgari ücretten fazla ödeme yapılacak! İşbaşı Eğitim Programı duyuruldu!

İŞKUR'dan gençlere aylık asgari ücretten fazla ödeme yapılacak! İşbaşı Eğitim Programı duyuruldu!
GİRİŞ

İş öğrenen gençlere yönelik İŞKUR’dan 9 bin 357 TL ödemeler aylık olarak yapılacak. Peki, İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı şartları neler? Kimler yararlanabilecek?

İŞKUR'dan gençlere aylık asgari ücretten fazla ödeme yapılacak! İşbaşı Eğitim Programı duyuruldu! - İŞKUR’dan 2023 yılında da istihdamın artırılmasına yönelik birçok program sunulmaya devam ediyor. Bu kapsamda gençlerin istihdam edilmelerine yönelik başlatılan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, iş öğrenene gençlere yönelik günlük 359,90 TL’ye kadar ödeme yapılacak.

İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı’na katılan öğrencilerin günlük olarak harçlık alarak hem iş öğrenmeleri hem de gelir elde etmeleri sağlanıyor. Gençlerin çalışma hayatına adapte olması ve meslek öğrenmelerini destekleyen uygulama kapsamında İŞKUR bu yıl yapılacak ödeme miktarlarını da artırdı.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI MAAŞI NE KADAR?

Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) kayıtlı işsiz vatandaşların mesleki deneyim elde etmeleri ve istihdam edilebilirliklerini artırmaya yönelik İşbaşı Eğitim Programı 2023 yılında da uygulanmaya devam ediyor. Program kapsamında günde en az 5 ve en fazla 8 saat olmak üzere, haftada 6 günü aşmamak kaydıyla 45 saati geçmeyecek şekilde çalışma süreleri de planlanmıştır.

İşbaşı Eğitim Programı’na katılan gençlerin programa fiilen katıldıkları gün üzerinden farklı miktarlara ödeme alacakları belirtiliyor. Buna göre ödemeler şu kriterlere göre yapılacak:

  • İş arayan statüsündeki katılımcılara 327,18 TL, öğrencilere 245,38 TL, işsizlik ödeneği alanlara 163,59 TL,
  • Geleceğin meslekleri arasında program kapsamında yer alan mesleklere katılanlara 359,90 TL günlük ödeme alabilmektedir.

Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ise İŞKUR tarafından program sürecinde karşılanmaktadır.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI ŞARTLARI NELER?

İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı’ndan yararlanmak ve aylık 9.357 TL’ye varan cep harçlığı almak için aranan şartlardan bazıları ise şöyle:

  • İŞKUR sistemine kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci ya da ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programın başladığı tarihten önceki 1 yıl içinde program düzenlenecek işverene ait işyerlerinde sigortalı olmamak,
  • Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamak,
  • Programa katılma yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak gibi şartlar aranmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER