İslam Memiş’ten yeni açıklama! Altın almak için son duyuru geldi! Aslında bu seviyeler

İslam Memiş’ten yeni açıklama! Altın almak için son duyuru geldi! Aslında bu seviyeler
GİRİŞ

Altın piyasalarındaki hareketlilik yatırımcıların kafasını karıştırmaya devam ediyor. Yatırımcılar, hamlelerini gerçekleştirmeden uzman isimlerden gelecek açıklamaları bekliyor.

İslam Memiş’ten yeni açıklama! Altın almak için son duyuru geldi! Aslında bu seviyeler - Son günlerde artış gösteren gram altın fiyatları, yaşanan banka krizleri ve FED faiz karının açıklanmasının ardından yeni bir rekora imza attı. Altın yatırımcıları, uzman isimden gelecek açıklamaları mercek altına aldı. Altın fiyatlarının artmasının ardından ilerleyen süreçte nasıl bir tablo ile karşılaşılacağına dair ip uçları için yatırımcılar, İslam Memiş’ten gelecek açıklamaları takip ediyor.

FED faiz kararı sonrasında altın piyasası tekrar hareketlendi. Geçtiğimiz hafta başında 1.100 TL seviyesine düşen gram altın fiyatları, FED faiz kararının açıklanması ile 1.234 TL seviyelerine kadar yükseldi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından altın yatırımcıları, altın fiyatlarında düşüşlerin mi yoksa yükselişlerin mi meydana geleceğini merak etmeye başladı.

İSLAM MEMİŞ UYARDI

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları endişelendiren yükselişlere dair açıklamalarda bulundu. İslam Memiş, ekranlarda yer alan rakamların gerçeği ifade etmediğinin altını çizdi ve şu bilgileri paylaştı; ‘’Serbest piyasalarda ekranlarda 1.264 TL ile 1.265 TL arasında görüldü. Ekranlarda gördüğünüz rakamların bankalarda ya da serbest piyasalarda geçerliliği yok. Vatandaş kuyumcuya gittiği zaman, banka uygulamasından aldığı zaman 1.265 liradan satın alıyor.’’ altın fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceğine dair sorulara ise altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş şu şekilde cevap verdi; ‘’Son alım fırsatı, ondan sonra altın diye bir şey yok. Kısa vadede mutlaka teknik olarak düzeltme olabilir. Kısa vadede destek verecek. 1.200 TL seviyesine çekilebilir.’’

1200 TL SON ALIM FIRSATI

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 1.200 TL seviyelerini işaret ederek şu açıklamalarda da bulundu; ‘’Oralar alım fırsatı. Ondan sonra altın diye bir şey yok. Haziran ayından sonra 1.450 TL ile 1.550 TL seviyelere yaz ayları boyunca görülecek.’’ Dün 1.220 lirayı aşarak önemli bir rekora imza atan gram altın bugün 1.211 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın fiyatı ise 2.036 TL, yarım altın fiyatı da 4.009 TL’den alınıyor, 4.066 liradan ise satılıyor. Meydana gelen artışlar ile birlikte Cumhuriyet altını bugün 7.993 liradan alınırken, 8.100 liradan satılıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER