Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! O uygulama resmen kalktı! e - Devlet'ten yapılabilecek!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! O uygulama resmen kalktı! e - Devlet'ten yapılabilecek!
GİRİŞ

Türkiye’deki milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren yeni bir düzenleme geldi. Artık o işlemler e – Devlet’ten yapılabilecek. Ev sahipleri ve kiracılar için büyük kolaylık!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! O uygulama resmen kalktı! e - Devlet'ten yapılabilecek! - Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı kapsayan yeni bir uygulamaya geçildiğine dair duyuru yapıldı. Özellikle son dönemde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilimlerin de bir miktar azaltılması ve işlemlerin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Yeni sistem ile ev sahibi ve kiracıların kira sözleşmesini nasıl yapacakları sorusu da gündeme geldi. Kira sözleşmelerinde yeni uygulamanın devreye girmesinin ardından her iki taraf için de birçok avantaj sağlanması hedefleniyor. e – Devlet üzerinden kolayca işlem gerçekleştirilebilecek.

para-1.jpg

KAYIT DIŞI EKONOMİYLE MÜCADELE EYLEM PLANI DUYURULDU!

Kiracı ve ev sahiplerini de ilgilendiren çok önemli yeni adımlar atılmaya ve düzenlemeler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda kira sözleşmelerinin artık e – Devlet üzerinden yapılacağı belirtiliyor. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında hayata geçen ve 291 kurum ile kuruluşu kapsayan 900 önergelik değerlendirme bakanlık gündeminde yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2023 – 2025 dönemini kapsayan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı yürürlüğe giriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yeni düzenleme kapsamında detaylar da paylaşıldı. Ev sahipleri ve kiracıları da ilgilendiren önemli başlıkları paylaştı.

edevlet-1.jpg

ARTIK E – DEVLET’TEN YAPILABİLECEK!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yeni düzenleme hakkında birçok detay paylaşıldı. Yeni düzenleme kapsamında rekabet gücünü artırmak, vergi kaybını önlemek ve sürdürülebilir büyüme ile gelir dağılımı adaletini sağlamak üzere kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilmesi hedefleniyor.

Yeni düzenlemede kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren kısım ise kira sözleşmelerinin artık e – Devlet üzerinden yapılabilecek olması oldu. Hayata geçen plan çerçevesinde kara alma süreçlerini desteklemek ve risk analiz çalışmalarını yürütmek için kira sözleşmeleri elektronik ortamda düzenlenecek. Düzenlemenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Kiracılar ve ev sahipleri bundan böyle yeni sistem kapsamında e – Devlet üzerinden kira sözleşmelerini yapabilecekler.

KAYNAK: UŞAK HABER