Prim borcu olan EYT'lilere iyi haber! Halkbank o kişilere kredi verecek! EYT kredi paketi duyuruldu!

Prim borcu olan EYT'lilere iyi haber! Halkbank o kişilere kredi verecek! EYT kredi paketi duyuruldu!
GİRİŞ

Kamu bankasından prim borcu nedeniyle emekli olamayan EYT’lilere destek geldi. EYT Emeklilik Kredisi duyuruldu. Düşük faiz ve uygun geri ödeme seçeneği sunulacak. İşte detaylar.

Prim borcu olan EYT'lilere iyi haber! Halkbank o kişilere kredi verecek! EYT kredi paketi duyuruldu! - Türkiye’nin lider kamu bankalarından Halkbank, EYT kapsamında olan fakat SGK prim botçu nedeniyle EYT ile emekli olamayan vatandaşların ihtiyaçlarına çare oluyor. Düşük faiz oranları ve uygun geri ödeme seçenekleriyle birçok vatandaşın EYT ile emeklilik sürecinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

EYT yasasının Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girmesinin ardından prim borçlularına yönelik de çözümler gelmeye başladı. Bu kapsamda Halkbank üzerinden EYT Emeklilik Kredisi paketi ile bu vatandaşlara emekli olabilme imkanı verilecek.

HALKBANK EYT EMEKLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Uzun süredir beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının çıkmasıyla milyonlarca vatandaşa emeklilik fırsatı doğru. İlk aşamada 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması beklenen EYT yasası kapsamında şartlar ise farklılık gösterebiliyor.

Sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999’dan önce olan kişiler EYT kapsamında sayılıyor. Hizmet süresi ve prim şartlarını karşılamak ise önemli Tüm bu şartları karşılamasına rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borcu bulunanların bu borçlarını kapatarak EYT ile emekli olmaları için kredi paketleri devreye girdi. Halkbank EYT Emeklilik Kredisi için üst limit ise 100.000 TL olarak belirlendi.

HALKANK EYT EMELİLİK KREDİSİ DETAYLARI

Halkbank EYT Emeklilik Kredisi 100.000 TL üst limit ile kullanılabiliyor. 50.000 TL’ye kadar olan kredi tutarı için yüzde 1,75 faiz oranları ve 50.001 TL üzerindeki tutarlar için aylık yüzde 1,79 faiz oranları ile kredi kullandırılacak.

Halkbank EYT Emeklilik Kredisi kapsamında kredi ödemeleri aylık eşit taksitli, 3 aya kadar ödemesiz olarak yapılabiliyor. Örnek hesaplama tablosuna göre 50.000 TL kredi için 36 ay vadede yüzde 1,75 faiz oranları ve aylık 2.021 TL taksit seçenekleri sunuluyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

SGK prim borçlarını kapatarak EYT ile emekli olmak isteyenlerin SGK müdürlüklerinden alacakları prim borcu yazısı belgesi ile tüm Halkbank şubelerinden kredi başvurusu yapmaları mümkündür.

KAYNAK: UŞAK HABER