Renault’tan efsaneye dönüş! Devasa Escape modelinin 2024 versiyonu tanıtımı yapıldı!

Renault’tan efsaneye dönüş! Devasa Escape modelinin 2024 versiyonu tanıtımı yapıldı!
GİRİŞ

Fransız otomobil üreticisi Renault, Escape modeli ile piyasaya döndü. Escape modelini yenileyen Renault, 2024 model Escape’yi tanıttı.

Renault’tan efsaneye dönüş! Devasa Escape modelinin 2024 versiyonu tanıtımı yapıldı! - Fransız otomobil devi Renault, ülkemizdeki otomobil pazarında oldukça büyük bir paya sahip. Renault’un sevilen Escape modelinin üretimi geçtiğimi yıl durdurulmuştu. Minivan tipi Escape modeli, oldukça sık tercih ediliyordu.

Renault, geçtiğimiz yıl üretimini durduğu Escape modelinin yeni versiyonunu tanıttı. Artık SUV olan 2024 Escape, oldukça dikkat çeken bir tasarıma sahip olduğu gibi modern özellikleri ile de çok konuşulacak. Renault’un yeni SUV’u Megane ve Clio gibi modellerde kullanıcılara sunulan C formuna sahip far tasarımları ile karşımıza çıkıyor. Renault’un birkaç yıl önce tanıttığı yeni logo da 2024 Escape modelinde yer alıyor.

renault-escape-1.jpg

YENİ 2024 ESCAPE

Renault tarafından tanıtılan 2024 Escape Suv’un arka kısmında bagaj kapağının büyük ölçüde aydınlatmalar ile kaplandığı görülüyor. Ön far tasarımı ile benzer yapıda olan arka aydınlatma, Renault’un yeni SUV modeline şık tasarımın kazandırmış. Renault’un yeni Escape modelin bagaj hacmi ise oldukça büyük. 2024 Escape Suv’un bagaj hacmine hayır yapılan bilgilendirmelerde üç sıra koltuklu versiyonu 159 litre, iki sıra koltuklu versiyonunun ise 777 litre bagaj hacmi sunacağı ifade edildi. Aynı zamanda, tüm arka koltukların kapatılması durumunda, 1.818 litre bagaj hacmine sahip olacağı da açıklandı.

renault-escape-3.jpg

MODERN YAŞAM ALANI

2024 Escape Suv’un modern yaşam alanına sahip olması da büyük bir ilgi çekti. 2024 Escape Suv’da 12,3 inç büyüklüğünde dijital gösterge ekranı ile 12 inç boyutlarında bilgi ve eğlence ekranı kullanıcılara sunuluyor. Kullanıcılar isterlerse 9,3 inç büyüklüğünde baş üstü dolap opsiyonunu da tercih edebilecekler. Oldukça konforlu olan 2024 Escape Suv’da iki adet 12 V priz girişi ile ikinci ve üçüncü sıra koltukları için de USB Type-C kablo bağlantı imkanı yer alıyor. Hibrit sisteme sahip olan bu yeni modelde 131 beygir gücü ve 205 Nm tork değerine sahip olan 1,3 litrelik benzinli motora yer verilmiş. Bu motor; biri maç jeneratörü olarak kullanılan 25 beygirlik bir elektrik motoru ve 68 beygir gücündeki ikinci elektrik motoru ile destekleniyor. 2024 Escape Suv’un 0-100 km/s hızlanma süresinin ise 8,8 saniye oldu açıklandı. 2024 Escape Suv’un satış fiyatına dair herhangi bir açıklama yapılmadığı gibi ülkemizde de şu anda bu model bulunmuyor. Türkiye otomobil pazarına 2024 Escape Suv’un gelip gelmeyeceği ise netlik kazanmadı.

KAYNAK: UŞAK HABER