Skoda'dan geri gelmeyecek fiyatlar! Skoda ÖTV'siz modeliyle herkesi araba sahibi yapmaya hazırlanıyor!

Skoda'dan geri gelmeyecek fiyatlar! Skoda ÖTV'siz modeliyle herkesi araba sahibi yapmaya hazırlanıyor!
GİRİŞ

Otomobil piyasalarında fiyatlar her geçen gün artıyor. Skoda ise ÖTV’siz modelini satış çıkardı. Sıfır araç almak isteyenler için geri gelmeyecek fırsatlar duyuruldu. İşte detaylar…

Skoda'dan geri gelmeyecek fiyatlar! Skoda ÖTV'siz modeliyle herkesi araba sahibi yapmaya hazırlanıyor! - Otomobil sektöründe bir yandan küreselde yaşanan sorunlar, diğer yandan yurt içinde artan kur ve yüksek vergiler fiyatların artmasına neden oldu. Sıfır km araç sahibi olmak zorlaşırken, ikinci el piyasalarda da yüksek fiyatlar dikkat çekiyor.

Araç fiyatlarında yaşanan artış sonrasında hem sektörde hem de vatandaşlarda ÖTV indirimi gibi piyasaları hareketlendirecek çeşitli çözüm önerilerinin sunulması bekleniyor. Bazı modellerde ise devlet destekli ÖTV muafiyetleri uygulanmaya devam ediyor. Bu sayede ÖTV muafiyeti ile vatandaşların sıfır km araç sahibi olmaları sağlanabiliyor.

ÖTV MUAFİYETİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) günümüzde otomobil sahibi olmak isteyenlerin önünde de ciddi bir engel oluşturmaya devam ediyor. Bir yandan vatandaşlar ÖTV düzenlemesi beklerken, diğer yandan hali hazırda belirli kesimler için ÖTV muafiyeti uygulanmaya devam ediyor.

2023 Mart ayı itibariyle Skoda başta olmak üzere duyurula güncel otomobil fiyatlarına göre ÖTV indirimi kampanyası için yüzde 40 engelli olanlar ve engel durumu yüzde 90’ın üzerinde olan kişilerin birinci derece akrabaları yararlanabiliyor.

DEVLET DESTEKLİ OTOMOBİL SATIŞLARI DEVAM EDİYOR!

ÖTV muafiyeti düzenlemesinin ardından birçok marka ÖTV indirimi ile engelli vatandaşların sıfır km araçları çok daha uygun fiyatlara satın almalarını sağlıyor. Uygun fiyat avantajlarından yararlanacak vatandaşların gerekli koşulları sağlamaları halinde ÖTV muafiyeti kapsamında yer alması sağlanacak. ÖTV muafiyeti için 2023 yılında limitler ise 450 bin 500 TL’den 1 milyon 4 bin 200 TL’ye çıkarıldı.

SKODA ÖTV MUAFİYETLİ ARAÇ MODELLERİ

ÖTV muafiyeti şartlarını sağlayan vatandaşların Skoda’nın sevilen modellerini de daha uygun fiyatlara satın almaları sağlanacak. Bu kapsamda birçok model ÖTV muafiyeti ile Mart 2023’te de indirimli satılıyor. Buna göre Skoda ÖTV muafiyetli araç fiyatları kısaca şöyle:

  • 2022 Skoda Scla 1.0 TSI 110 PS DSG Comfort – 328.100 TL
  • 2022 Skoda Scla 1.0 TSI 110 PS DSG Elite – 346.500 TL

KAYNAK: UŞAK HABER