Ziraat Bankası Bankamatik Kartımı Yuttu, Ne Yapmalıyım?

Ziraat Bankası Bankamatik Kartımı Yuttu, Ne Yapmalıyım?
GİRİŞ

Ziraat Bankası kartlarının ATM tarafından yutulması durumunda, eğer Ziraat Bankası müşterilerinin kartları şubelerin önündeki ATM’ler tarafından yutulmuşsa doğrudan şubelere başvuru yapılması gereklidir.

Ancak mesai saatleri dışında ya da farklı ATM’ler Ziraat Bankası kartını yutmuş ise, müşteri hizmetlerinin aranması ve kartın yutulduğu bilgisinin verilmesi gereklidir. Müşteri hizmetleri aranabilir.

ATM Kartımı Yuttu Ne Zaman Alabilirim?

ATM’nin kartı yutmasından sonra genellikle kartın sahiplerine ulaştırılma süresi, 1 ila 2 hafta arasında değişiklik gösterir. ATM’ye kartın kaptırılmasından sonra yeniden kart kullanımı bu süre içinde gerçekleştirilebilir.

Kartınız Zaman Aşımı Nedeniyle Alıkonuldu Hatası Nedir?

Kartın zaman aşımı sebebi ile kullanıma kapatılması, kullanılmakta olan kartın son kullanma tarihinin geçmesi dolayısıyla kullanılmaması ve ATM’de kullanılmaya çalışılmasından sonra da banka tarafından karta el konması anlamına gelir. Son kullanma tarihinin geçmesi ile beraber farklı durumlar da bu olayın yaşanmasına neden olabilir.

Ziraat Bankası Yutulan Kart Nasıl Alınır?

Ziraat Bankamatiklerinde yutulan kartlar eğer sahipleri tarafından işlem yapılmakta ve kartı yutan ATM Ziraat Bankasının yanında olan ATM’lerden biri ise ATM açılır ve kart sahibine geri verilir. Eğer kart ile farklı biri işlem yapmakta ise kartın sahibi yaşanan durum hakkında bilgilendirilir ve hangi şubede ise kartın teslim alınması için kişiler bilgilendirilir. Ziraat Bankası kartını yutmuş ve yutulan ATM banka şubeleri dışında bir yerde ise, bankadan alınan bilgiler ile kartlar teslim alınır.

ATM'de Sıkışan Para Ne Zaman Hesaba Geçer?

ATM’lerin içine sıkışan paraların kişilerin hesaplarına geçme süreleri, yaklaşık 7 iş günüdür. Bu süre içinde kişilerden bankaya bir dilekçe yazmaları ve paralarının kendilerine ait olduğunu göstermeleri gereklidir. Dilekçenin ilgili banka şubesine teslim edilmesinden sonra kamera görüntüleri incelenir ve ilgili meblağ kişilere teslim edilir.

Ziraat Bankası Bankamatik Kartı Kaç Günde Gelir?

Ziraat Bankası banka kartlarının kişilerin taraflarına teslim edilme süreleri, en fazla 15 iş günüdür. Yeni bir hesap açıldığında ya da Ziraat Bankasından bir kredi kartı alındığında yaklaşık olarak 15 iş günü içinde ilgili hesaba ait kredi kartı kişilerin adreslerine teslim edilir.

Ziraat Bankası Hemen Kart Veriyor Mu?

Ziraat Bankasından kart alınmak istenmesi durumunda, banka ya da kredi kartları daha önce Ziraat Bankası müşterisi olan kişilere verilir. Bununla beraber Ziraat Bankası kartını yutmuş olan ATM’ler eğer şubelerin yanında ise görevliler tarafından hemen kendilerine verilir.

KAYNAK: UŞAK HABER