Ziraat Bankası Satılık Gayrimenkuller İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası Satılık Gayrimenkuller İçin Başvuru Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Ziraat Bankasından gayrimenkul satın alınabilmesi için öncelikle Ziraat Bankası Satılık Gayrimenkuller sayfasına giriş yapılması gereklidir.

Bu sayfa üzerinde ihaleleri aktif olarak devam eden ve satılmaya uygun olan gayrimenkullerin listesi mevcuttur. Ziraat Bankası satılık gayrimenkuller sayfası üzerinden “teklif ver” butonuna basılması gereklidir. Bu butona üye olunmasından ya da üye girişi yapılmasından sonra basılması ile beraber o yer için teklif verilmiş olacaktır. Teklifin verilmesinden sonra, yaklaşık olarak 30 dakika bir süre her ihaleye son katılan kişi için verilir. Bu süre içinde, ihaleye son katılan ve en çok ücreti veren kişilerden daha fazla bir ilan yayınlanmazsa, kişiler bu gayrimenkulü satın alma imkanına sahip olurlar ve başvuruları tamamlanmış olur.

Ziraat Katılım Satılık Gayrimenkuller Nelerdir?

Ziraat Bankası tarafından satışa çıkarılmakta olan gayrimenkul türleri, arsa, dükkan, iş yeri ve konuttur. Güncel olarak gayrimenkul başlığı altında yalnızca bu 4 başlık mevcuttur.

Bankadan Satılık Ev Nasıl Alınır?

Banka ilanlarından satılık evlerin satın alma işlemleri, iki farklı yöntem ile gerçekleşir. Eğer gayrimenkul satışı gerçekleştirilen bankada kişilerin kayıtları varsa kişiler bu banka ile aktif olarak çalışıyorlarsa, icra yolu ile ilgili gayrimenkulleri kolay bir şekilde alabilirler. Ancak örneğin Ziraat Bankası satılık gayrimenkuller satın almak isteyen kişilerin bankada herhangi bir kayıtları yoksa Ziraat Bankası şubelerine gidilmesi ve teminat yatırılarak ihalelere katılma işlemlerinin gerçekleştirilmesi gereklidir. Bunların dışında bankalardan ev alabilmek için izlenecek bir yol mevcut değildir.

Bankalar Neden Ev Satıyor?

Bankalarda satılan evlerin satışlarının yapılmasının nedeni, bankalara borcu olan kişilerin borçlarını ödemeleri gereken zaman ve yöntem ile gerçekleştirememeleridir. Kredi alınmadan önce ilgili bankaya teminat olarak gösterilen ev, dükkan, arsa ya da diğer ilgili gayrimenkuller, eğer bankaya olan borç ödenmezse kişilerden alınırlar. Ancak bankaya olan borç, alınan bu gayrimenkullerin satışı ile ödenmez. Bu nedenle de banka, kişilerden almış olduğu gayrimenkul ve araç ürünlerini nakit paraya dönüştürebilmek için satış hizmetlerine sunar.

İcradan Alınan Ev Kaç Yıl Satılamaz?

Kişilerin icradan yani bankalardan satın almış oldukları evleri satmaları için en az 3 yıl beklemeleri gereklidir. Ziraat Bankası satılık gayrimenkuller arasından satın alınan ya da diğer bankaların satılık ürünlerinden alınan ev, arsa, dükkan ya da iş yerleri satın alma işlemlerinin gerçekleştirilmesinden sonra 3 yıl süre ile farklı birine satılamaz ya da devredilemez.

KAYNAK: UŞAK HABER