AK Parti Uşak'ta temayül yoklaması başladı

AK Parti Uşak'ta temayül yoklaması başladı
GİRİŞ

AK Parti'de milletvekili aday adaylığı listelerinin belli olmasının ardından 81 ilde eş zamanlı olarak Uşak’ta da e-temayül yoklaması başladı.

AK Parti Uşak İl binasında saat 10.00’da başlayan e-temayül yoklaması saat 16.00’da sona erecek, e-temayül yoklamasında 797 delege oy kullanacak.

fahrettin-tugrul.jpg

UŞAK’TAN İKİ VEKİL ÇIKARACAĞIZ

Basın mensupların açıklama yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, “!4 Mayıs tarihinde yapılacak genel seçimler önce AK Parti Uşak Teşkilatı olarak bir demokrasi şölenine ilk adımı atmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz hafta aday adaylığı başvuru süreci sona erdi. Bu sabah saat 10.00 itibarıyla “teşkilatımız kimi aday görmek istiyor?” başlıklı temayül yoklamamızı Genel Merkezimiz Seçim İşleri Başkanlığımızın organizasyonunda, “Teşkilatımız kimi başkan görmek istiyor?” sorusuna cevap bulmak üzere temayül yoklamamızı başlattık.

Genel merkezimizden şehrimize komisyon halinde milletvekillerimiz geldiler. Temayül yoklamasını bir önceki Gençlik Kolları Genel Başkanımız ve şu an AK Parti Yalova Milletvekili Sayın Ahmet Büyükgümüş komisyon başkanı olarak akşama kadar temayül yoklamamızı yönetecek.

Bizde AK Parti Uşak Teşkilatı olarak teşkilatımızın iradesini yansıması için elimizde n geleni yaptık. Gördüğünüz gibi dışarıda yoğun bir katılım var. Temayülümüz, teşkilatımıza ve partimize hayırlı olur.

Bizim sözümüz net. 14 Mayıs genel seçimleri sonrası, Uşak yüzde 50 ile Cumhurbaşkanımızı yeniden seçecek ve Uşak’tan 2 milletvekilini TBMM’ye gönderecektir” dedi.

ak-parti-yalova-milletvekili-ahmet-buyukgumus.jpg

AK PARTİ UŞAK TEŞİLATINDA HAVA GÜZEL

Uşak’ta yapılacak e-temayül yoklaması için AK parti Genel Merkezi tarafından Komisyon Başkanı olarak görevlendirilen AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş; “Dün akşamdan beri Temayül Komisyonu olarak Anadolu’muzun bu güzel tarihi şehri Uşaktayız. Geldiğimizden bu yana Uşak teşkilatımızda çok güzel bir havanın olduğunu gözlemledik.

Bugünde hem aday adayı olacak hem de teşkilat adına oy kullanacak kardeşlerimizle birlikteyiz. Daha önce bir kez yerel seçimlerde gerçekleştirdiğimiz e- temayül uygulamasını milletvekilliği seçimleri için ilk kez gerçekleştiriyoruz.

Saat 10.00 itibarıyla e-temayül uygulamasında oy kullanma işlemini başlattık. Uşak’ta ve tüm illerde saat 16.00 da oy kullanma işlemi sona erecek. 16.00 dan sonra Türkiye çapındaki tüm temayül sonuçları genel merkezimiz tarafından görülebilecek.

Uşak’ımızda oy kullanmaya haiz her bir teşkilat mensubumuz üç tercihte bulunuyor. Bu üç tercih saat 16.00 da temayül yoklaması sona erdiğinde genel merkezimiz tarafından görülebilir ve yorumlanabilir bir bilgiye dönüşüyor.

AK Parti olarak bu e- temayül yöntemini çok önemsiyoruz. AK Parti, siyasette dijitali ve teknolojiyi en yoğun kullanan bir harekettir. Çalışmalarımızın tamamında bu özenle çağın gereğini yakalayarak yolumuza devam ediyoruz.

İnşallah, saat 16.00 ya kadar teşkilatlarımızla birlikte bugün çok güzel bir demokrasi şölenini geride bırakırız” ifadesini kullandı.

03.jpg

02.jpg

01.jpg

KAYNAK: UŞAK HABER