Muhammet Gür; 80 milyonlar, 100 milyonlar harcayanlar bu parayı hayrına mı harcıyor?

GİRİŞ

İYİ Parti Uşak Belediye Başkan adayı Muhammet Gür'den CHP Uşak Belediye Başkanı adayı Özkan Yalım'a seçim bütçesi eleştirisi, “ Bir Belediye Başkanı kaç para maaş alır? 80 milyonlar 100 milyonlar harcayan insanlar bunu hayrına mı harcıyor?”

Bir önceki yerel seçimlerde İYİ Parti’nin Uşak Belediyesi Başkan adayı olarak olarak gösterilen Muhammet Gür son derece küçük bir farkla seçimi kaybetmişti.

31 Mart yerel seçimlerinde yeniden İYİ Parti’nin adayı olarak seçime katılma kararı alan Muhammet Gür başa baş bir yarışı götürmeye devam ederken katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Kendilerine AK Parti’den çok CHP’nin zorluk çıkardığı yönündeki açıklamaları ile büyük yankı uyandıran Gür, bu seferde Yalım’ın seçim çalışmalarını eleştirdi.

Seçim çalışmalarını kısıtlı bir bütçe ile sürdürdüklerini ifade eden Muhammet Gür rakibi Özkan Yalım’ı yapmış olduğu harcamalar üzerinden eleştirerek “Bir tarafta da para gücü ile Uşaklıları satın alabileceğine inanan, toplumun iradesini satın alabileceğini inanan ama kimsenin güvenmediği bir aday var. Biz para harcayamıyoruz. Kimse kusura bakmasın herkesin helalinden kazandığı para o kadar kolay harcanmıyor. Ben soruyorum arkadaşlara. Bir belediye başkanı ne kadar, kaç para maaş alır? 100 bin lira. 60 ayda 6 milyon TL eder. Yani kimse kusura bakmasın. Yani 80 milyonlar 100 milyonlar harcayan insanların bunu hayrına mı harcadığını düşünüyor insanlar?” dedi.

Özkan Yalım’ı yürüttüğü seçim kampanyasının bütçesi üzerinden eleştiren Gür, mantıksızlığa dikkat çekerek Uşaklıların parayla satın alınamayacağını vurguladı.